Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

The day after ...The day after,  τα μελτέμια καλά κρατούν. Φροντίζουν να κρατιέται ο ορίζοντας καθαρός. Αντίθετα, με τον άλλο, τον πολιτικό, που χρήζει δραστικών μέτρων, για να απαλλαγεί από την ρύπανση που προκαλούν  οι αναθυμιάσεις  του αρρωστημένου μικροκομματισμού της μεταπολίτευσης.
The day after, το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης μπορεί να χαρακτηριστεί σε ελεύθερη απόδοση με τον τίτλο του γιουροβιζιονικού άσματος: «Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και το αγόρι μου»!
The day after, βρίσκει  αρκετούς  Έλληνες  (πτωχούς τω χρήματι, αλλά με πλούσια αποθέματα χιούμορ) με ζωγραφισμένο, ακόμη, στο στόμα τους το ειρωνικό ανθυπομειδίαμα, όπως αυτό της Χιώτισσας Κόρης (φωτό) από τα χτεσινά εκλογικά καραγκιοζιλίκια.
The day after,  διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος προτιμά την light μορφή της Αριστεράς.  Τον ΣΥΡΙΖΑ με τα 2% λιπαρά, την ΔΗΜΑΡ με τα 0%, εγκαταλείποντας το “full fat” ΚΚΕ στα ράφια της  πολιτικής υπεραγοράς.  Έγινε και ο Έλληνας fitness victim μετά την ένταξη του στο life style!
The day after, μας μένει ως ανάμνηση το αυτογκόλ  του εκλογικού σώματος  με την ψήφο του καθώς και η ανούσια λογόρροια τόσον των υποψηφίων όσο και των δημοσιογράφων στα τηλεοπτικά πάνελ των εκλογών.
The day after, παρατηρούμε το δράμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη  που έμεινε χέρι-χέρι με τις χούφτες του. Και αυτό του κραταιού πράσινου κινήματος που έμεινε η σκιά του εαυτού του (σκέτη φωτοτυπία!)
The day after, μένει ακόμη χαραγμένη στα μάτια μας η εικόνα των τριών «κυρίων» (εκπροσώπων της Λαϊκής Δεξιάς ή ακροδεξιάς, διαλέγετε και παίρνετε) πίσω από το γύψινο όρνεο, που θυμίζει έντονα διαφήμιση συνοικιακού εργαστήριου  γυψοπλαστικής.
The day after,  αναρωτιόμαστε αν έπρεπε να χάσουμε δυο μήνες και να σπαταλήσουμε κάτι δισεκατομμύρια, για δύο εκλογικές αναμετρήσεις μόνο και μόνο για να επιλεγεί στο τέλος   προσωπικότητα κοινής αποδοχής, λόγω «δυσκοιλιότητας» των αρχηγών (;) των κομμάτων.
The day after, θα ξαναζήσουμε τις βίζιτες των πολιτικών στο Προεδρικό Μέγαρο (στην πραγματικότητα έχουν καταντήσει σαν τις επαναλήψεις του «Καφέ της Χαράς στον ΑΝΤ1, ένα πράγμα) τις   εθιμοτυπικές χειραψίες με τον κ. Παπούλια, τα prêt a porter χαμόγελα προς τους φωτορεπόρτες και την υπόδειξη προς τον επισκέπτη του πολύ γνωστού μας δερμάτινου καναπέ. Καλημέρα θλίψη!
The day after, ο «αντι-μνημονιακός» αγώνας τώρα δικαιώνεται,  με την  συμφωνία των κ.κ Σαμαρά-Βενιζέλου για σχηματισμό κυβέρνησης!!!
The day after and after and … οι HELLENES ακόμη τρίβουν και (κατά πως φαίνεται) ακόμη θα τρίβουν στο Βιλα-μπάχαλο, μήπως και φύγουν οι «λίγδες».  Καλή Τύχη σε όλους μας.