Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Προεκλογική κομματική κουζίνα


Σήμερα, παραμονή εκλογών, η παρούσα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα σας προσφέρει μία εύκολη και ανέξοδη συνταγή για «Έθνος soufflé».
Τρώγεται κατά παράδοση εκάστη προεκλογική περίοδο. Όπως είναι φυσικό τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής του διαφέρει από  κομματική κουζίνα σε κομματική κουζίνα.
Στην προκειμένη περίπτωση θα ακολουθήσουμε τη συνταγή του κόμματος των νεοφιλελευθέρων, στο οποίον όπως πολύ καλώς γνωρίζεται όλοι, ηγείται ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

ΥΛΙΚΑ & ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, κατά προτίμηση διαφανές, για να έχουμε και την οπτική ικανοποίηση, τοποθετούμε τα κάτωθι υλικά με απόλυτη ακρίβεια στη σειρά, για να μη μας «κάτσει» το “soufflé” και πάει χαμένος ο κόπος:
1.-Μία στρώση αρχαίων ημών προγόνων (φιλοσόφων, ποιητών, στρατηλατών κ.λ.π.)
2.-Μία στρώση από βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, με μία πρέζα μεγαλοϊδεατισμού (Ναός της του Θεού Σοφίας).
3.-Μία στρώση από κανα  δυο ήρωες του 1821 (αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους, για να μη βαρύνουμε το παρασκεύασμα και μας κάτσει στο στομάχι σαν μπαρουτόβολο).
4.-Μία στρώση από εθνάρχες (για την ακρίβεια δύο όλοι κι όλοι, ο Ελευθέριος Βενιζέλος  και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.(Από τον δεύτερο εθνάρχη προσθέτουμε λίγο παραπάνω), και
5.-Μία στρώση  προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών, και εκπροσώπων του ελληνικού διαφωτισμού (για μεγαλύτερη νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε κι ολίγον από βραβείο Νόμπελ).
Τέλος, σκεπάζουμε το όλο περιεχόμενο, περιχύνοντάς το με μία ελαφριά «μπεσαμέλ λαϊκισμού»!

Θα σας παρακαλούσα να δώσετε μεγάλη προσοχή στο ψήσιμο, διότι πολλές φορές  αυτό ειδικά το soufflé καταλήγει σε αποτυχία.
Πάντως η  παρούσα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σας εύχεται καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: