Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Η "Διάθλαση" των Παίδων!
Ας ξεκινήσω από τα σοβαρά.
Εγώ, αν – ο μη γένοιτο – ήμουν γνήσιο τέκνο της Χρυσής Αυγής, σεβόμενο την “ιδεολογία “και τους “κοινωνικούς αγώνες” μου υπέρ της εθνικής καθαρότητας, ουδέποτε θα ενέδιδα στην χρησιμοποίηση του τίτλου περιοδικής έκδοσης – εν προκειμένω της θρυλικής “Διάπλασης των Παίδων” - την αρχισυνταξία της οποίας είχε αναλάβει ένας άνθρωπος (έστω κι αν ανήκε στον πνευματικό χώρο) που το όνομά του εμπεριείχε την λέξη “ξένος”, (Ξενόπουλος)!

Πάμε παρακάτω!
Από τη στιγμή, που στόχος των "εθνικών διαφωτιστών" (εξουσιοδοτημένων από τις πρακτικές του πολιτικού κι εκδοτικού συστήματος μέχρι σήμερα, καθώς και από μέρος του εκλογικού σώματος) είναι η εκτροπή της ευθύγραμμης τροχιάς των "διαφωτιζόμενων" από τα κοινώς αποδεκτά, θα την αποκαλούσα "Η Διάθλαση των Παίδων"! Θεωρώ ακριβέστερη την περιγραφή του συγκεκριμένου παιδαγωγικού συστήματος το οποίον είχε λειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία, τουλάχιστον ως προς τον αριθμόν απολεσθέντων ψυχών κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι ιστορικώς διαπιστωμένο ότι τα παιδιά και οι έφηβοι σε τούτη την χώρα αποτελούν τις πλέον ευπαθείς ομάδες κι έχουν πολλές φορές πέσει θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων και κομματικών ανομημάτων.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα. Όσοι καταδέχονται και ασχολούνται με την Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ.
Το μόνο που μπορώ να αναφέρω, προς επίρρωση της παραπάνω διαπίστωσης, είναι οι “φωτεινές” απόψεις "σοσιαλίζοντος" τέως υπουργού, που εξέθεσε σε γνωστό για τις "μνημονιακές εμμονές" του κανάλι, για την "πολιτική υπόσταση" της Χρυσής Αυγής.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ την χαρακτήρισε σαν "ένα αυθεντικό λαϊκό κίνημα" κάτι σαν μια "Ελληνική Χεζμπολάχ" που κάνει "ακτιβισμό"!!!

Μετά από τα παραπάνω, νομίζω ότι θα έπρεπε να αγανακτούμε πολύ περισσότερο για την "γκρίζα διαφήμιση" μιας "κατάμαυρης οργάνωσης*", που εκπροσωπείται και πολιτικά μέσα στο Κοινοβούλιο, απ' ό,τι για την χρησιμοποίηση του τίτλου της περιοδικής έκδοσης για νέους του Γρηγορίου Ξενόπουλου.

*Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, ο επιθετικός χαρακτηρισμός "κατάμαυρης" αναφέρεται στις ενδυματολογικές προτιμήσεις κι όχι στην ιδεολογική πλατφόρμα της συγκεκριμένης Οργάνωσις!

Έρρωσθε κι Ευδαιμονείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: