Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

"Ελλάδα έχεις Ταλέντα" ή "Προεκλογικά Ταυροκάθαψια"


Λίγες σκέψεις με αφορμή το αποψινό «πολιτικό ριαλιτοπαίχνιδο»!
Όσοι εκ των πληγέντων από την παρούσα οικονομική κρίση, για τον άλφα ή βήτα τρόπο, δεν συνέβαλλαν στην αύξηση της πληρότητας των ξενοδοχείων {λόγω της Επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος} του Αργοσαρωνικού, του Αρχιπελάγους και της Ηπειρωτικής Χώρας, αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες, για να εκλέξουν τους υφιστάμενους του αγαπητού μας κ. Αλμούνια!
Είναι αλήθεια, ότι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στο εκλογικό σώμα, αναφορικά με το προς τα που πρέπει να κατευθυνθεί η ψήφος, μετά τα σοβαρά διλήμματα που του έθεσαν οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προειδοποιεί τους πολίτες, ότι «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»!
Ο πρωθυπουργός μας καλεί να διαλέξουμε ανάμεσα στην «υπευθυνότητα ή την ανευθυνότητα» ή ανάμεσα στην «υπευθυνότητα ή το λαϊκισμό»!
Μου φαίνεται απίστευτο, να μην έχει αντιληφθεί ο «ναυαγοσώστης» σοσιαλιστής πρόεδρος, ότι όχι μόνον έχουμε βουλιάξει, από καιρό, αλλά έχουμε πιάσει πυθμένα. Και δεν υπονοώ μόνον τις προσπάθειες που κατέβαλε γι΄αυτό η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, αλλά αναφέρομαι και στις αντιλαϊκές «πατητές»{της τελευταίας οκταετούς διακυβέρνησης}, από το κόμμα του.
Όντως, λοιπόν, «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»! Δεν εξηγείται αλλιώς η απόκρυψη πολιτικών και ποινικών ευθυνών για σωρεία προκλητικών σκανδάλων, τα τελευταία πέντε χρόνια, να χαρακτηρίζεται υπεύθυνη πολιτική!
Βέβαια, η ευθύνη βαρύνει εξ΄ολοκλήρου το εκλογικό σώμα που τα μικρά κόμματα, τα θυμάται μόνον στις δημοσκοπήσεις.
Για να μη μιλήσει κανείς και για την καλοστημένη παγίδα της αποχής! Λες και δεν υπάρχει η λευκή ή άκυρη ψήφος. Ακόμα, όμως, και σε αυτή την περίπτωση έχουν έτοιμο τον μπαμπούλα: Την...ακυβερνησία!
Ενώ σήμερα έχουμε...Κυβέρνηση!
Σας αφήνω με αυτό το πολύ σύντομο ανέκδοτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: