Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πρόγευση από EUROVISION


Ξέρω πολύ καλά, τι σκέφτεστε! Πάει αυτός τα΄παιξε! Εδώ γίνεται ο κακός χαμός κι αυτός ασχολείται με μουσικά πανηγυράκια – υποτιμητικός χαρακτηρισμός των εστέτ της υψηλής παιδείας και αισθητικής!

Κάθε άλλο, καλοί μου φίλοι. Έχω συνειδητοποιήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι η Ψωροκώσταινα ή κατ΄άλλους Παλαιοκώσταινα έχει τινάξει τα πέταλα. Και ότι αυτό το πτώμα – ντυμένο Σταχτοπούτα, πάνω από τον κουρελιασμένο χιτώνα – που το περιφέρουν οι ανίκανοι πολιτικοί στις οικονομικές πρωτεύουσες της Εσπερίας - εν είδει ατραξιόν τσίρκου – γίνεται για τα μάτια της κοινής γνώμης. Ποια μάτια, δηλαδή, τις τσίμπλες που δεν την αφήνουν να δει την πραγματικότητα.

Έτσι, λοιπόν, κι εγώ το είδα το πράγμα πιο πρακτικά. Από τη στιγμή που δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς το χορό του Ζαλόγγου, σκέφτηκα, γιατί να ακολουθήσω κι εγώ τα πατροπαράδοτα ήθη κι έθιμα – δικαιωμένα από την ιστορία κι ευλογημένα από την Εκκλησία - και να πηδήξω στο κενό υπό τους κλασικούς μουσικούς φθόγγους της παράδοσης μας;

Για τούτο, επέλεξα να κάνω το προσωπικό μου σπαγγάτο πάνω από την άβυσσο, με μουσικό χαλί ένα πολύ όμορφο τραγούδι, που ερμηνεύει με εξαιρετικό τρόπο ο Νορβηγός τραγουδιστής Didrik Solli-Tangen. To τραγούδι έχει τίτλο “My heart is yours” και είναι η φετινή συμμετοχή της Νορβηγίας. Κι ευελπιστώ και η επικράτηση της, για μια ακόμη φορά.

Δεν θέλω να σας κρύψω ότι υπάρχει ακόμα ένας λόγος – ανθρωπιστικό, θα τον χαρακτήριζα – που με οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσω στην συγκεκριμένη ανάρτηση.

Επειδή είναι σπαραγμός ψυχής να βλέπεις τις εκπομπές “καλόπιστης κοινωνικής κριτικής” να μηρυκάζουν τις ίδιες και τις ίδιες σάρκες χωρίς αποτέλεσμα και κυρίως χωρίς ακροαματικότητα, και μέχρι:

-Να αποκαλυφθεί το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση του πολύκροτου διαζυγίου.

- Να αποσαφηνιστεί εάν ο κοριός ή η απλή φιλοξενία μιας φίλης, ήταν η αιτίες που προκάλεσαν το ξέσπασμα μπροστά στις κάμερες, γνωστού παρουσιαστή reality κι επίσης γνωστής πανελίστριας.

-Να αποκατασταθούν οι οικογενειακές και συναισθηματικές σχέσεις “πολυτεχνίτου” καλλιτέχνιδος, καθώς και η άμεση έναρξη προστασίας των φίλων της από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ή ακόμη καλύτερα από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Επειδή, λοιπόν, νοιώθω τον εαυτό μου βαθιά υποχρεωμένο απέναντι σε αυτές τις εκπομπές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, και μιας που έχει αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision – και πολύ gourmet θέμα για τις εν λόγω εκπομπές – αποφάσισα να προσφέρω το προαναφερθέν θέμα – ή καλύτερα θύμα; - στις μεγαλοκοπέλες παρουσιάστριες των εν λόγω εκπομπών, για να έχουν κάτι πιο φρέσκο να ξεσκίζουν μαζί με τους υπόλοιπους ακαθορίστου ιδιότητας συνεργάτες τους, προς δόξαν της ακροαματικότητας και προς τιμήν του νοήμονος κοινού με τα μηχανάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: