Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

" WWW.BRINGTHEMONEYBACK.GR"


Ο έστι μεθερμηνευόμενο, “ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ.”

Που στην ουσία σημαίνει, αφήστε κατά μέρος τα φραστικά πυροτεχνήματα – βαθιά λαρύγγια, γεμάτα περίστροφα, κλειδώματα, δίχτυα ασφαλείας κι άλλες τέτοιες εκφράσεις κενού περιεχομένου– και προχωρήστε στη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου, για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Δεν μπορεί να τιμωρείται ένας ολόκληρος λαός, με σκληρότατα μέτρα και μάλιστα με αναδρομική ισχύ και να μην μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά ο νόμος περί ευθύνης – επίορκων - πρωθυπουργών και υπουργών.(Ανοίγει παρένθεση. Καθόλου βαρύς δεν μπορεί να θεωρηθεί ο χαρακτηρισμός “επίορκος”, από τη στιγμή που βιώνουμε συνεχώς τα τελευταία 35 χρόνια κατάφορη καταπάτηση του όρκου των βουλευτών - από τους αμέσως εμπλεκόμενους -που προβλέπεται από το άρθρο 59 του Συντάγματος και λέει τα εξής: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου». Κλείνει η παρένθεση)

Πολλοί θα κάνουν χρήση της γνωστής καραμέλας, περί ποινικοποιήσεως της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ε! Λοιπόν, στην παρούσα φάση είναι προτιμότερη η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, από την κοινωνική “μπαχαλοποίηση” του. Ο νοών νοείτο!

Ήρθε η ώρα, η πολιτική ηγεσία του τόπου να πάψει να παίζει το αποτυχημένο παιχνίδι της διαχείρισης της κοινής γνώμης. Όπως και να απεκδυθεί το ρόλο του φοροεισπράκτορα – το μόνο που παίζει εδώ κι αρκετά χρόνια - και να επιστρέψει σε αυτόν για τον οποίον έχει ορισθεί από τις δομές μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Με λίγα λόγια: «Κυβερνήστε, ρε, τι σας ζητάνε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: