Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

"Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι"



Ξεκινά - αν δεν έχει ήδη προχωρήσει - η επιβολή κανόνων στη «χαοτική blogόσφαιρα του κανιβαλισμού, των προσωπικών επιθέσεων και των εκβιασμών», με προσπάθειες φίμωσης, εκφοβισμού, άρσης απορρήτου και καταδίκες για ψύλλου πήδημα.

Όλοι εμείς, που εκπροσωπούμε τη νόμιμη και καθαρή «δημοσιογραφία των πολιτών», δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα είτε πρακτικό είτε συνειδησιακό. Ως εκ τούτου, θα προχωρήσουμε απερίσπαστοι κι ελεύθεροι στα διαδικτυακά πεπρωμένα μας, συνεχίζοντας τον «λόξυγκα» μας. Ω, μπαρδόν!. Το δικαίωμα μας στην ελεύθερη έκφραση, με τρόπο ανώδυνο, ανεπαίσχυντο και ειρηνικό – όπως ακριβώς αιτείται για τα χριστιανικά τέλη της ζωής μας – με θέματα που να θυμίζουν εκθέσεις ιδεών, εφηβικά ημερολόγια και «ημέρες κρασιού και λουλουδιών», ήτοι, «γυρίζοντας την πλάτη στα προβλήματα» και «βγάζοντας τη γλώσσα στην κρίση», όπως επιτάσσουν οι επικοινωνιολόγοι, οι χορηγοί, το marketing και οι προσβλέποντες σε οφέλη, από την εφαρμογή της τακτικής της ησυχίας του νεκροταφείου.

Προβλέπω, πως δεν θα χρειαστεί και μεγάλο χρονικό διάστημα για την «ανοιχτή διαβούλευση» μεταξύ των ενδιαφερομένων φορέων και του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη «συνολική νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία της blogόσφαιρας.
Κάποιοι βασιλικότεροι του βασιλέως έχουν ήδη διαμορφώσει τους κανόνες του παιχνιδιού, αιφνιδιάζοντας ακόμη και την κυβέρνηση.

Είναι να μη θελήσει ο Έλληνας να πάρει ζεστά το ζήτημα. Δεν τον κρατάει τίποτα. Ούτε, στην συγκεκριμένη περίπτωση, και αυτή η δεοντολογία.
Και φυσικά, μην αναφερθούμε στο σεβασμό των αρχών της Δημοκρατίας. Μην το καταντήσουμε το κειμενάκι, ανέκδοτο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: