Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, εμπνέεται!Προσωπικά, παραμένω ακόμα ψύχραιμος, παρ' ότι μου ευτελίζουν την ζωή, κατά παράβαση των όσων μου υποσχέθηκαν προεκλογικά.
Είναι, όμως, κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι θα θυμώσω πάρα πολύ, αν η παρούσα κυβέρνηση της "Αριστεράς", δεν προχωρήσει, στην ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, και στην κατασκευή αποτεφρωτηρίων, τα οποία - ειρήσθω εν παρόδω - δεν έχουν άλλο κόστος, πέραν αυτού του πολιτικού, για το οποίον οι αξιότιμοι πολιτικοί μας ενδιαφέρονται περισσότερο, λόγω του "συνδρόμου της πελατειακής σχέσης", που τους διακατέχει εδώ και 200 χρόνια.

Βέβαια, αυτά προϋποθέτουν, πρωτίστως, τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, ώστε ο καθένας εκ των δυο θεσμών να καθορίζει τα του Οίκου του.

Ήγγικεν γαρ ο καιρός!


Υ. Γ. Πάντως, το πως θα "ψηφίζει" ο Λαός, και το πότε θα "επαναστατεί", δεν υπόκεινται στις αρμοδιότητες, ούτε της Εκκλησίας, ούτε της Εξουσίας. Είναι αποκλειστικά προνόμια του ίδιου του Λαού!

Αν παρ' όλα αυτά, οι εν λόγω θεσμοί επιμένουν να θέλουν ένα Λαό άψογο, ας φροντίσουν με τις πράξεις τους, να του αποδώσουν και πάλι τον ρόλο του ευνομούμενου πολίτη, που εδώ και χρόνια έχει αντικατασταθεί από αυτόν του ιθαγενή.

Οι καιροί ου μενετοί!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αφορμή για το κείμενο, στάθηκαν οι ατυχείς, κατ΄ εμέ, δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: