Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Σύγχρονοι τρόποι εκπολιτισμού!


Μαστιγώστε μας Maitres, μήπως και εκπολιτιστούμε! Οι βάρβαροι>>!

Αχ, πολύ το φχαριστήθηκα! Έγινε στην αθηναϊκή φουάρ ART ATHINA, της «γάτας με τις εννιά ουρές»! Καλέ, τι OPUS DAY και κολοκύθια. Ποιος είδε τον καλλιτέχνη να οργώνει, με το μαστίγιο, την πλάτη του εθελοντή φιλότεχνου και δεν γύρισε ο μάτης του τα μέσα έξω!

Maitre μου, πράξατε πάρα πολύ καλά! Εγώ θα σας συμβούλευα το συμβολικό σας αυτό artistic event να μη μείνει μόνο στο στάδιο της καλλιτεχνικής έκφρασης. Θα σας πρότεινα κάτι ακόμα πιο ρηξικέλευθο. Να το χρησιμοποιήσετε (εσείς και όποιοι άλλοι από τους συναδέλφους σας επιθυμούν), και σαν μέσο τιμωρίας και συνέτισης όλων όσων από μας έχουμε διαφορετική αντίληψη περί τέχνης.

Η αλήθεια είναι ότι κρατάμε μια στείρα θέση πάνω στον τρόπο που εκφράζεται η σύγχρονη τέχνη, σε όλες τις εκφάνσεις της. Γι αυτό, σας παρακαλούμε Maitres,όλων των τεχνών: Μαστιγώστε μας! Ίσως, με αυτό τον τρόπο καταφέρουμε:

-Να κατανοήσουμε τις εσώτερες ανησυχίες των συγχρόνων καλλιτεχνών (όπως αυτές εκφράζονται στις δημιουργίες τους: καρπουζοβασίες, ακούσιες εκσπερματώσεις ιπτάμενων ανδρικών μορίων, με κατεύθυνση προς ιερά σύμβολα, γδαρμένα πτώματα με ανεξακρίβωτα αίτια θανάτου, σακάτεμα στο ξύλο, καλή ώρα, και άλλα πολλά!)!

-Να συνετιστούμε και να μη δημιουργούμε προβλήματα στις ελεύθερες εκφράσεις των καλλιτεχνών, με τις φασιστικές πρακτικές μας, παρ΄ό.τι κάποιες από αυτές τις ελεύθερες εκφράσεις, μπορούν κάλλιστα να συναγωνιστούν σκηνές από το «ΣΑΛΟ 120 μέρες στα Σόδομα» του Παζολίνι!

- Να μπορέσουμε να κατανοήσουμε όλους αυτούς που πίνανε νερό στο όνομα των «εξεγερμένων καλλιτεχνών» του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα φέρονται εξαγριωμένοι με τις πρακτικές τους: αυτές των τελευταίων ημερών!

-Να συμφιλιωθούμε με το θέαμα του σακατεμένου πέους του Γουίλεμ Νταφόε και τα ψαλλιδισμένα γεννητικά όργανα της Σαρλότ Γκενσμπούρ (στον «Αντίχριστο» του Λαρς φον Τρίερ), με το τεμαχισμένο πτώμα της πόρνης (στο «Kinatay» του Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Μπριλάντε Μεντόζα), με τα κοψίματα λαρυγγιών που πιτσιλάνε τους φακούς των φωτογραφικών μηχανών! Να συνηθίσουμε, κάποτε, την οσμή και τη γεύση του σπέρματος και να ζεστάνουμε τις αισθήσεις μας με αναβλύζοντα αίματα!

Μαστιγώστε μας. Ματώστε μας, αγαπητοί μας Maitres! Αξίζουμε και τα χειρότερα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικο θα προτεινα να μαστιγωθουν οι 300 της Βουλης οπως και η πλειονοτης των "δημοσιογραφων" καλη συνεχεια Περικλης

Χρήστος είπε...

Φίλτατε Περικλή,λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω,αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κατασκευαστεί κατάλληλα μαστίγια,για τις κατηγορίες που αναφέρεις!