Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Μπορεί να μη μου φτιάχνετε τη ζωή, τουλάχιστον, μου φτιάχνετε τη μέρα!

<<Σας ευχαριστώ, που υπάρχετε>>

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Η εξουσία ακόμα και ως λέξη μου είναι ενοχλητική, θα σας πω, λοιπόν, ότι σε ένα σημείο έχω αριστερή νοοτροπία, είμαι κατά βάση αντιεξουσιαστικός τύπος»
ΕS. Γενικότερα, το κόμμα σας, έχει αποκτήσει αριστερή νοοτροπία, από την εποχή που συγκυβερνούσε με το ηρωικό ΚΚΕ. Εδώ, βέβαια, μπαίνει το δίλημμα: Αριστερά ή Νέα Δημοκρατία, στις επερχόμενες εκλογές;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Που θα βρει τα λεφτά (ο κ. Παπανδρέου), για να κάνει όσα υπόσχεται;»
ΕS. Να, αυτά λέτε και δίνετε το δικαίωμα στους αντιπάλους σας, να υποστηρίζουν ότι, αυτά τα πεντέμισι χρόνια ήσασταν απών, από τη διαχείριση της εξουσίας. Πέραν, του ό,τι αφήνετε, να εννοηθεί, ότι δεν υπάρχει «σάλιο», στα ταμεία σας, ούτε και για τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασης των νέων υπουργών. Μου είναι αδιανόητο, να βλέπω τους νέους ενοίκους των υπουργείων, να μεταφέρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, με τρίκυκλο, (λόγω πτωχεύσεως) όπως η Κατερίνα Χέλμη στον «ΚΑΤΗΦΟΡΟ». Τέλος πάντων, για να βοηθήσω την κατάσταση, σας πληροφορώ ότι, υπάρχουν τρεις τρόποι, για να βρει το κράτος χρήματα: Φορολογία, είσπραξη μη καταβληθέντων φόρων (φοροδιαφυγή)και δανεισμός. Μπορείτε, να ρωτήσετε και τους τέως-πολύ πετυχημένους-υπουργου σας, επί των οικονομικών. Η κυβέρνησή σας, είχε προτίμηση στον πρώτο (έχουν βογγίξει μισθωτοί και συνταξιούχοι)και τον τρίτο τρόπο, (έχετε «φεσώσει» ακόμα και τα έμβρυα)αποφεύγοντας συστηματικά το δεύτερο, για να μη προσθέσετε, ένα ακόμα πρόβλημα-σε αυτό της οικονομικής κρίσης-στους «χορηγούς επικοινωνίας» σας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Ο λαός δεν σας πιστεύει πια, διότι τα έργα δεν ανήκουν σε κανένα κόμματα (!). Αυτός είναι πλούτος του Έλληνα λαού (!!), γι΄αυτό λοιπόν δίνουμε όλοι το παρόν… στις κάλτσες (!!!)
ΕS. “Γλώσσα λανθάνουσα τ΄αληθή λέγει»! Αγαπητέ κ. Παπανδρέου, μέσα από το σαρδάμ σας, βγήκε ο απόλυτος ορισμός της κάλπης. Γιατί, τι άλλο συμβολίζει η κάλπη, από την κάλτσα, που κρεμάμε στο τζάκι, για να τη γεμίσει ο Αι-Βασίλης με τα δώρα του! Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις εκλογές. Ο Αι-Βασίλης-Λαός, προσφέρει το δώρο της εξουσίας, στα παιδιά του λαού (βουλευτές), με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ Ως, προς το τι, ακριβώς, σημαίνει «αξεσουάρ εξουσίας», ρωτήστε κάποια από τα παλαιοκομματικά στελέχη του αρχαϊκού σας ΠΑΣΟΚ. Αλλά, με πολύ τακτ, γιατί με τον καιρό, έχουν γίνει, πολύ ευαίσθητα και εύθικτα! Μπορείτε, ακόμη να ρωτήσετε και κάποιους από τους συναδέλφους σας της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν πρόσφατες εμπειρίες!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν, δήθεν εν ονόματι του Κινήματος να ορίζουν ή να ράβουν κουστούμια, κακώς κάνουν. Θα τους μείνουν στην ντουλάπα»
SE. Ότι το Κίνημα σας, θυμίζει την ελληνική ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», είναι γνωστό. Πιστεύω να είστε ενήμερος, ότι και σε εσάς ετοιμάζουν «κουστουμάκι εξουσίας» με πλαφόν! Ονόματα δεν λέμε, εκλογικές περιφέρειες δεν θίγουμε!

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «… η αντεπίθεση του λαού θα φέρει σε καλύτερη θέση το λαϊκό κίνημα…» «… Η θα χάσουν οι επιχειρηματίες ή οι εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει μεσαία λύση. Ή αυτοί ή εμείς»
SE. Ρίγη συγκινήσεως μου προκάλεσε, κ. Παπαρήγα μου, η σπαρτιάτικη προτροπή σας “ Ή ταν ή επί τας»- στη σύγχρονη της version. Λίγο, με φρέναρε η σιβυλλική μαντεψιά σας, σχετικά με την επικράτηση των εν λόγω συγκρουόμενων κοινωνικών ομάδων. Η αντεπίθεση του λαού-με όπλο τις πιστωτικές του κάρτες-για μια καλύτερη ζωή, έχει ξεκινήσει, εδώ και χρόνια. Απορώ, το κόμμα σας, με τέτοια διορατικότητα, πως δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Δεν πρέπει η εκκλησιαστική περιουσία να μένει ανενεργή όταν έχουμε άκληρους αγρότες. Η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει επιχειρήσεις. Όλα πρέπει να φορολογηθούμε, όλοι να συμβάλουν»
ES. Tην απάντηση, εν προκειμένω, θα σας την δώσει ο κ. Άνθιμος: «Είναι λάθος να λέγεται ότι η εκκλησία έχει μεγάλη περιουσία. Όλο αυτό που επαναλαμβάνεται από τα ΜΜΕ ότι, η εκκλησία έχει αμύθητο πλούτο δεν ισχύει, εγώ σας λέω ότι δεν έχει» ES. O λόγος του συμβόλαιο! Αλλά κι εσείς κ. Πρόεδρε, πρέπει να είστε πιο προσεκτικός, όταν αναφέρεστε στην δεύτερη πτυχή, του γνωστού τριπτύχου, (Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια)για το οποίον αγωνίζεστε, με τόσο πάθος.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Το συμπέρασμα στο οποίο έχουμε καταλήξει είναι, ότι η επίθεση που δεχθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μια επίθεση συστηματική, έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε αποσταθεροποιήσει το σύστημα»
ES. Το κακό είναι, ότι μαζί με το σύστημα αποσταθεροποιήσατε και το κόμμα σας!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ES. Εν αναμονή της Πράσινης Ανάπτυξης. Προς το παρόν, η μόνη πράσινη ανάπτυξη, που είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού είναι, αυτή του ΠΑΣΟΚ, στους διάφορους τομείς του κρατικού μηχανισμού, μετά την 4η Οκτωβρίου

INFO: Η φωτό, από την πρώτη σελίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερασας, το θεμα ειναι , εχοντας παρακολουθησει και τον χθεσινο μονολογο και αλληλοκατηγορω των δυο < αρχηγων> ειναι οτι δεν μαθαμε τι θα κανουν για να βγει αυτη η χωρα απο τον καταστροφικο λαβυρινθο που βρισκεται. βεβαια ολοι οι πολιτικοι αντικατροπτιζουν τον Ελληνα . Περικλης

Χρήστος είπε...

Άστα Περικλάκο,χάσαμε και την Αριάδνη,που έπλεκε και καμιά σωβρακοφανέλα,στον Μινώταυρο, με το νήμα από το κουβάρι της και που βοήθεια, για την έξοδο.Όσο,για τον "αντικατοπτρισμό",άμα δεν μοιάζαμε,πως θα συμπεθεριάζαμε.Φιλάκια!