Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ανησυχία στην υψηλή κοινωνία για τις χαμηλές πτήσεις υποδημάτων


Δεν είμαστε, τελικά, συνειδητοποιημένος λαός εμείς οι Έλληνες: πάει και τελείωσε.
Στην χαρισάμενη εποχή της πλαστικής ευμάρειας, οι αγανακτισμένοι πολίτες τούτης της χώρας, έριχναν κανένα ανέξοδο χαστουκάκι, που και που κανένα ληγμένο γιαουρτάκι, άντε και καμιά σαπισμένη ντοματούλα. Σήμερα, που ο τόπος μαστίζεται από οικονομική κρίση και η απόκτηση αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως ενδύματα και υποδήματα, έχει καταστεί προβληματική, εξακοντίζουν παπούτσια!
Τέλος πάντων, ας αφήσω κατά μέρος τις μιζέριες, ειδικότερα στον τρόπο που έχουν επιλέξει οι συμπολίτες μου, για να εκφράζουν τα βαθύτερα συναισθήματά τους απέναντι στους πολιτικούς ταγούς τους.
Εκείνο που με καίει είναι, αν το ιπτάμενο υπόδημα ήταν επώνυμο και αγορασμένο από ακριβό κατάστημα του πολυτελούς αθηναϊκού καρτιέ;
Έχει πολύ μεγάλη σημασία, διότι όπως πληροφορούμαι από τη Σίβυλλα του Βήματος της Κυριακής (12 Σεπτεμβρίου 2010), «… οι γόνοι των πλουσίων και ισχυρών οικογενειών της χώρας μας αποκαλούν τη νέα κυβέρνηση “The government of Cavo Paradiso”…» και όπως είναι απόλυτα κατανοητό, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει την αισθητική τους και να τους τραυματίσει ψυχολογικά, εκσφενδονίζοντας παπούτσι από κινεζική αγορά ή το χειρότερο, από στοκατζίδικο.
Αν και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας των νεαρών βλαστών των νοτίων και βορείων προαστίων, διότι, όπως λέει και μια παροιμία: "χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει".
Εννοώντας, ότι η αρχοντιά του “νέου” σχήματος είναι εκ των ων ουκ άνευ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: