Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011 (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ)




Εγεννήθη ημίν Νέος Χρόνος με τη μέθοδο της καισαρικής τομής.Το όνομα αυτού, Μνημονιακός.
Σύμφωνα με τις παραδόσεις, ωσάν καλοί γονείς που είμαστε, κάναμε όλες τις πρέπουσες προετοιμασίες, για να καλοδεχτούμε τις Μοίρες που θα τον μοίραναν.
Παρ’ όλα τα καλοπιάσματα και τις «μπινελικατέσεν» προσφορές προς τις Μοίρες (καρυδόπιτες, ρεβανί αλλά και κρεμ μπρουλέ, μη μας περάσουν και για ντιπ Βαλκάνιους), οι τρεις Κυρίες,( Κλωθώ, Λάχεσις και Ατροπός), που έκαναν την καθιερωμένη επίσκεψη για να μοιράνουν το νεογέννητο, μόλις αντίκρισαν το «μόγγολο», έστρεψαν το πρόσωπό τους με αποτροπιασμό και το φιλοδώρησαν με τρία ζεύγη φασκελωμάτων. Δηλαδή, ούτε στο μωρό της Ρόζμαρι τέτοια συμπεριφορά.
Τότε κι εμείς καταφύγαμε στο γνωστό μας και μη εξαιρετέο Καζαμία, (λόγω του κύρους που διαθέτει),για να πληροφορηθούμε το μέλλον του.
Αυτά, βέβαια, τα μαντέματα θα μπορούσε να τα κάνει ο “πάσα ένας”. Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει κάποιος οικογενειακό χάρισμα. Αρκεί να είναι γέννημα-θρέμα αυτής της απίθανης χώρας, όπου οι προβλέψεις για το μέλλον, καθώς και οι κάθε λογής “επαναστάσεις” κινούνται στο χώρο του αυτονόητου.
Ιδού, λοιπόν, τι πληροφορηθήκαμε.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Η Κυβέρνηση συνεπής – όπως πάντα – στις διαβεβαιώσεις της δεν θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων, εκτός ελαχίστων διορθωτικών κινήσεων, αναγκαίων για την εκταμίευση της 4ης δόσης από το ΔΝΤ.
Βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του κ. Γ. Μπουτάρη και του κ. Άνθιμου. Τη χειρονομία καλής θελήσεως του κ. Μπουτάρη να αφαιρέσει το σκουλαρίκι και να απαλείψει τη δερματοστιξία του, ακολούθησαν δηλώσεις του κ. Άνθιμου με τις οποίες γνωστοποιεί την απόφαση του όπως, παραστεί στα εγκαίνια του Μουσουλμανικού Τεμένους στη Θεσσαλονίκη, συμμετάσχει στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Νεότουρκων και τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στον πρώτο θανόντα Χριστιανό-Ορθόδοξο που θα αποτεφρωθεί στο χώρο του ανεγειρόμενου αποτεφρωτηρίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της συμπρωτεύουσας απεφάσισε ομόφωνα όπως τοποθετηθούν τροχοί στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προς ικανοποίηση όλων των εμπλεκομένων μερών.
Οι αποκαλύψεις για “ντιντίδες” και “μελανζέ” βουλευτές, που επιδίδονται σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά βαρβάτων αρσενικών συναδέλφων τους μέσα στο Κοινοβούλιο, διευκολύνει τη συζήτηση - που πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο - για την υπαγωγή και των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο της Ελεύθερης Συμβίωσης. Πάντοτε, φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.
Στον τομέα του Πολιτισμού, παρατηρείται αύξηση των θεατρικών παραστάσεων εκτός των συμβατικών χώρων. Ήδη έχουν καταληφθεί άπαντα τα πλυσταριά παλαιών κατοικιών και οι χώροι στέγασης των καυστήρων των πολυκατοικιών.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Mr GEORGE PAPANDREOU, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Και νέες διορθωτικές κινήσεις στον τομέα της Εθνικής Οικονομίας που πατρονάρεται από τις Διεθνείς Αγορές.
Οι Συνδικαλιστικοί Φορείς εκδίδουν προγράμματα απεργιακών κινητοποιήσεων σε τακτές ημερομηνίες , όπως, ακριβώς, συμβαίνει και με τις θεατρικές παραστάσεις.
Έντονη φημολογία για κοινωνικές αναταραχές τον προσεχή Σεπτέμβριο, μετά τα μπάνια του Λαού.
Τα ΜΜΕ – τα επί πληρωμή και τα δωρεάν – εξακολουθούν να σολάρουν με το βιολί τους, φαλτσάροντας επιδεικτικά διαβάζοντας πιστά τις παρτιτούρες της διαπλοκής, σε μια εφαρμογή της αρχαίας ρήσης: «της κείνων (χ)ρήμασι πειθόμενοι».
Δημιουργούνται νέα ήθη στο χώρο της ψυχαγωγίας από την οικονομική κρίση.Οι κατ’ εξακολούθηση επαναλήψεις τηλεοπτικών σειρών εντάσσονται στο σχέδιο: “Για να θυμηθούμε το παρελθόν”. Παράπλευρη έννοια του “No money, no honey”!
Στις μεγάλες νυχτερινές πίστες λανσάρεται η ρίψη ρολών υγείας στους καλλιτέχνες, αντί ανθέων για λόγους οικονομίας.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Mr. GEORGE PAPANDREOU, διακόπτει την παραμονή του στο εξωτερικό, για να παραστεί σε πανηγυρική εκδήλωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με αφορμή την έναρξη των Απόκρεω.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Ο μήνας της πολυπόθητης 4ης εκταμίευσης συμπίπτει με της απαρχή της νηστείας, (ένας συνδυασμός εκκλησιαστικών κανόνων και επιταγών της σύγχρονης πολιτικής εξουσίας), και την επέτειο της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα από, «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά». Ανοίγει παρένθεση. Μιας που δεν μπορούμε, λόγω ανωτέρας βίας, να χρησιμοποιήσουμε τους φουστανελοφόρους οπλαρχηγούς του 1821 για να σηκώσουν το μπροστινό μέρος αυτής προς τον δηλώσαντα ευπατρίδη-πολιτικό, μήπως, να μας έκανε τη χάρη και να το πράξει ο κ. Γ. Τράγκας, όπως στην πολύ επιτυχημένη διαφήμιση του περιοδικού του; Θα του το χρωστάγαμε χάρη! Κλείνει η παρένθεση.
Tο μόνο πράγμα που πάει μπροστά στη χώρα είναι η θερινή ώρα. Προσκείμενοι κύκλοι στο κυβερνών κόμμα θεωρούν πολύ θετική την εξέλιξη αυτή.
Στον κατάλογο με τα προστατευόμενα είδη, τύπου Caretta-Caretta και Monachus-Monachus,συμπεριλαμβάνονται πλέον και τα Lamoyius Hellenicus!
Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει την αντικατάσταση των τριών χάλκινων προτομών των αρχαίων τραγικών ποιητών μας , μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, από τις προτομές των κ.κ. Γερουλάνου, Δρούτσα και Πεταλωτή.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Mr GEORGE PAPANDREOU, αφικνείται από το εξωτερικό, για να παραστεί στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Δεν είναι βέβαιον αν έχει ενημερωθεί για την ιστορική άποψη, (σας ρούμπωσε κ. Ρεπούση και Δραγώνα μας ! ), του νυν Αντιπροέδρου και παλαιού προϊστάμενου του στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Η 1η Απριλίου έχει κηρυχθεί “ Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιτικής Διγλωσσίας”.
Σήμερα, πρώτη ημέρα του Απρίλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώνει στους δημοσιογράφους την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα και την παραγραφή του χρέους.
Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει γνωστό ότι απόψε στα δελτία των 8.00 ο τέως πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα σπάσει τη σιωπή του μπροστά από τις κάμερες.
Για την πρώτη είδηση, ούτε ο χαρισματικός Όρσον Γουέλς θα γινόταν πιστευτός. Όσο για τη δεύτερη είδηση, ποιος νοιάζεται πια για τον Καραμανλή και τη σιωπή του. Το κακό έχει πλέον συντελεσθεί.
Αρχίζει η ψυχική προετοιμασία των πιστών για την πορεία του Θεανθρώπου προς τα άγια και σεπτά του Πάθη. Την προετοιμασία αναλαμβάνουν τα σχετικά ρεπορτάζ της τηλεόρασης από την κεντρική κρεαταγορά και τους τόπους “αποδράσεων”.
Πληροφορίες από έγκυρους δημοσιογραφικούς κύκλους θέλουν τον κ. Γ. Νταλάρα να συμμετέχει στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας , σε κεντρικό ναό της Αθήνας.
Ο Πρωθυπουργός τη Ελλάδας Mr GEORGE PAPANDREOU, επιστρέφει και πάλι στην χώρα, σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός, για να παρακολουθήσει την Αναστάσιμη Λειτουργία.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: