Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Όταν χάνεται το μέτρο

Το τελευταίο διάστημα έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα που το μέτρο πάει περίπατο”, τις περισσότερες φορές , μάλιστα, με όχι ευχάριστα αποτελέσματα.
Πιστεύω, πως απότοκος αυτής της θλιβερής πραγματικότητας είναι η αδυναμία τόσο της επίσημης πολιτείας όσο και των απλών πολιτών να διαχειριστούν στην παρούσα κρίση και τα πλέον απλούστατα περιστατικά, εθισμένοι στην πλαδαρότητα που καλλιεργήθηκε τα τελευταία 36 χρόνια και η οποία, δυστυχώς, εξακολουθεί να κυριαρχεί μέχρι σήμερα.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και η απώλεια του μέτρου τόσον από τον κ. Γιάννη Μπουτάρη όσον και από τον ηθοποιό κ. Χάρρυ Κλυνν, κατά κόσμον, Βασίλη Τριανταφυλλίδη.
Μία απώλεια, που βολεύει όλες τις πλευρές. Από τις αντιμαχόμενες πολιτικές ομάδες, μέχρι τον κλυδωνιζόμενο τύπο. Τραγικό και αστείο συνάμα να δημιουργείται μια άνευ σημασίας διελκυστίνδα σε μια περίοδο, που θα μπορούσε να την περιγράψει κανείς με την παροιμία: «Στην αυλή μας πέφτει χιόνι κι εμείς με τα κοντομάνικα!»
Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, θα έλεγα μετά παρρησίας, ότι με αφήνουν παντελώς αδιάφορο οι θέσεις του κ. Γ. Μπουτάρη, πάνω στα θέματα της ομοφυλοφιλίας, (νισάφι πια, με αυτή την
κολόνια που κρατάει χρόνια), η άποψη του για τον περιβόητο γάμομεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου καθώς και οι δηλώσεις του περί επισκέψεων του στα gay bars, (φοβερή πρωτοτυπία). Όλα αυτά, βέβαια, γαρνιρισμένα με την κλισέ έκφραση της εποχής μας: «έχω πολλούς φίλους gay”, παραπλήσια με την πλέον προσβλητική για έναν συνειδητοποιημένο ομοφυλόφιλο κολακεία: «ο καλύτερος μου φίλος είναι gay», στην οποία καλό είναι ο θιγόμενος να απαντά με την φράση: «ευχαριστώ, δεν θα πάρω», αν πραγματικά σέβεται τον εαυτό του, την σεξουαλική του διαφορετικότητα και πιστεύει στο δικό του προσωπικό αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του, χωρίς τη μεσολάβηση σπεκουλαδόρων.
«Η ομοφοβία του κάθε κ. Βασίλη Τριανταφυλλίδη , (αν υφίσταται κάτι τέτοιο και στην περίπτωση του γκροτέσκο ηθοποιού, εξειδικευμένου σε ρόλους γυναικών), δεν πρέπει να απασχολεί την
LGBT κοινότητα, αλλά το ίδιο το ομοφοβικό άτομο, το οποίον και θα πρέπει να καταφεύγει στη βοήθεια ψυχολόγου, για την εξακρίβωση των αιτίων και την πιθανή καταπολέμηση τους.
Η
LGBT, όμως, κοινότητα θα πρέπει, από τούδε και στο εξής, να είναι λιγότερο ενδοτική και περισσότερο προσεκτική με όσους προθυμοποιούνται να λύσουν τα προβλήματα της και να της κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της.
Ακολουθούν: το επίμαχο απόσπασμα από την άκαιρη συνέντευξη του κ. Γ. Μπουτάρη στο περιοδικό
“SCREW “ και η απάντηση του κ. Χάρρυ Κλυνν που ανέβασε στο Facebook του, συνοδευόμενη από μία φωτογραφία, την οποία ειρήσθω εν παρόδω η στήλη αρνείται να αναρτήσει, σεβόμενη τον εαυτό της και πάνω απ’ όλα τους αναγνώστες της, που απηχεί την αισθητική του εν λόγω ηθοποιού, την οποίαν είχε, πολλάκις κατά το παρελθόν, την ευκαιρία να απολαύσει το φανατικό του κοινό.Σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι συνέβαλαν οι LGBT ψήφοι στην εκλογή σαςμων του ιδίου φύλου;
Είμαι σίγουρος ότι συνέβαλε η ψήφος όλων; των δημοτών της Θεσσαλονίκης που δεν τους εκπροσωπούσε η υποκριτική ευπρέπεια και η συντηρητική σύμβαση.

Είπατε ότι αν κάποιο ζευγάρι ατόμων του ιδίου φύλου έρθει στο Δημαρχείο θα τον παντρέψετε ισχύει αυτό; Βέβαια οι γάμοι στην Τήλο ακυρώθηκαν και το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Παρ’ όλα αυτά θα το κάνατε;
Θα κάνω κάτι καλύτερο. Θα συνεργαστώ με άλλους δημάρχους με στόχο το οικογενειακό δίκαιο της χώρας, μέρος του οποίου είναι και ο πολιτικός γάμος, να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων ευρωπαϊκών χωρών με τις οποίες θέλουμε να συμπεριλαμβανόμαστε.

Τι πιστεύετε για τον γάμων ατό
Πιστεύω ότι αν δύο ενήλικα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, θέλουν να επισημοποιήσουν την σχέση τους με τον γάμο, εάν επιθυμούν να αποδώσουν στην σχέση τους αυτή την σημασία, τότε θα πρέπει να μπορούν και να επωφεληθούν από τις διατάξεις του οικογενειακού δικαίου.

Πιστεύετε ότι άτομα του ιδίου φύλου θα έπρεπε να μπορούν να υιοθετούν παιδιά;
Το επιτρέπουν στην Αμερική και είναι μια κοινωνία πιο συντηρητική από την δική μας.

Αν σας ζητηθεί θα στηρίξετε πρωτοβουλίες και δράσεις οργανώσεων για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου, ομοφυλοφιλία θα το κάνετε;
Νομίζω ότι οι προηγούμενες απαντήσεις έχουν ήδη δώσει το στίγμα μου.

Κάποτε είπατε ότι οι οίκοι ανοχής και τα μπάρ ομοφυλοφίλων πρέπει να φύγουν έξω από την πόλη. Τότε είχε συζητηθεί πολύ η δήλωση σας. Τι θέλατε να πείτε.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οποτεδήποτε υπάρχει πρόβλημα συγκεκριμένων χρήσεων και περιοίκων αυτό το πρόβλημα δεν θα το βάλω κάτω από το χαλί αλλά θα το αντιμετωπίσω και θα αναζητήσω τις βέλτιστες λύσεις.

Θα πηγαίνατε σε ένα γκέι μπάρ;
Πηγαίνω όπου θέλω και έχω πάει σχεδόν παντού.

Θα στηρίζατε μια γκέι παρέλαση στην πόλη; Μια γιορτή ομοφυλόφιλων πολιτών;
Εάν γίνεται γκέι παρέλαση στην Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, σε όλες τις πόλεις δηλαδή που οι συμπολίτες μας θέλουν να επισκεφτούν για την ζωντάνια τους, τον δυναμισμό τους, το ανοιχτό τους πνεύμα, γιατί να μην γίνουν και στην Θεσσαλονίκη;

Γκέι φίλους έχετε; Κάνετε παρέα με γκέι; Μιλάτε για τα προβλήματα τους;
Φυσικά και έχω γκέι φίλους. Κατανοώ έμφυτα την διαφορετικότητα γιατί από ένα σημείο και έπειτα και εγώ εγκατέλειψα την πεπατημένη και γνώρισα και τις χαρές και τις δυσκολίες αυτής της επιλογής.

Ρε παιδιά, διαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου!!!
Ο κυρ Γιάννης ο Γουστάρης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης (ωχ Παναγία μου…) εζήλωσε δόξα Σεργουλόπουλου και το πήδηξε, λεκτικά τουλάχιστον, το ποταμάκι!
Και καλά οι gay παρελάσεις, χαβαλές να γίνεται… Για τέτοια ψοφάει η Σαλονίκη… Εντάξει και με τους γάμους ομοφύλων… Δε γ@&#%$ ψηλά καπέλα, που λέμε κι εμείς στην Καλαμαριά…
Με το άλλο, όμως, που μας ξεφούρνισες μπάρμπα Γιάννη μαρτυριάρη, τι γίνεται;
«Κατανοώ έμφυτα την διαφορετικότητα, γιατί από ένα σημείο και έπειτα κι εγώ εγκατέλειψα την πεπατημένη και γνώρισα και τις χαρές και τις δυσκολίες αυτής της επιλογής»
Εσύ μπορεί να το κατανοείς κυρ Γιάννη, αλλά δώσε και σε μας κομματάκι χρόνο να το κατανοήσουμε… Δεν καταπίνεται εύκολα αυτό το αγγούρι, μπάρμπα Γιάννη…
Γιατί εδώ που τα λέμε, ξέραμε ότι ασχολείσαι με κρασιά… Γνωρίζαμε ότι μπερδεύεσαι και με αρκούδες… Για κουνέλια όμως, να λέμε και του στραβού το δίκαιο, που να το περιμένουμε; Μας ήρθε ο ουρανός σφοντύλι!!
YΓ Σε προειδοποίησα κυρ Γιάννη... Βάλε φρένο, μη σε πάρουν στο ψιλό τα καρντάσια... Γιατί έτσι και σε πάρουν, δεν ξέρω σε ποιο "gay bar" θα πας να κρυφτείς... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: