Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Στην ευθεία για τις εκλογές

Στο φόρτε τους βρίσκονται οι ακροάσεις (audition) των υποψηφίων, που λαμβάνουν χώρα στα τηλεοπτικά στούντιο, για τη συγκρότηση του νέου θεατρικού σχήματος του Θεάτρου της Βουλής. Πολύ δύσκολο το έργο των δημοσιογραφικών αστέρων της κρατικής και ιδιωτικής τηλοψίας, λόγω του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων και του άφθονου ταλέντου τους, στην υποκριτική δεινότητα. Για τους θεατές, βέβαια, δεν γίνεται λόγος. Αυτοί έχουν άλλα κριτήρια, που άπτονται των προσωπικών «λιανο-συμφερόντων» τους!
Η έναρξη των παραστάσεων έχει ορισθεί για τις 4 Οκτωβρίου, του προσεχούς μηνός, με το γνωστό έργο του Λουίτζι Πιραντέλο «300 Πρόσωπα ζητούν το Σταυρό σας». Φυσικά, όχι με τη μορφή βλασφημίας, αλλά επί του ψηφοδελτίου. Είναι, εκ προοιμίου βέβαιον, ότι η παράσταση θα είναι sold out και χωρίς «χουλιγκανικές» εκδηλώσεις, όπως σε κάποιους άλλους χώρους. Ονόματα δεν λέμε. Εθνικότητες δεν θίγουμε.
Μετά την «τακτοποίηση» του Θιάσου, το έργο θα αντικατασταθεί, με το, επίσης, πολύ γνωστό έργο του ίδιου θεατρικού συγγραφέα «Απόψε-και όχι μόνον-αυτοσχεδιάζουμε» Πολύ μεγάλη επιτυχία, του απερχόμενου θιάσου, σε επανάληψη, αλλά με διαφορετική διανομή, σύγχρονη πολιτική ματιά (ελαφρώς αλληθωρίζουσα και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά) και πλήρως αποδομημένη (δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια, από τους θιάσους του εν λόγω Θεάτρου. Την έχουν κάνει μανιέρα!). Σαφώς, μια παράσταση, για «πειραγμένους» θεατές!
Εύχομαι, προσωπικά, επιτυχή θεατρικό χειμώνα (για την Άνοιξη, βλέπουμε πάλι, υγεία να έχουμε) και να μη χρειαστεί, οι θεατές να καταφύγουν, σε δικές τους διασκευασμένες καταλλήλως παραστάσεις, με το «Θέατρο του Δρόμου».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα εγώ σ΄αυτή την "ευθεία" μπορώ παρακαλώ να γίνω Mπόλτον και να την τρέξω όσο γίνεται γρηγορότερα γιατί πολύ την βαρέθηκα λέμεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Καλημερασας, ο σκηνοθετης της παραστασης ποιος θα ειναι? εχω την υποψια οτι θα ειναι τραπεζιτης με αμερικανικες ριζες......... Περικλης

Χρήστος είπε...

Τρέξε,Αλίκη μου, τώρα που είναι καιρός,γιατί μετά θα σε τρέχουν οι άλλοι και μάλιστα με το έτσι θέλω!

Χρήστος είπε...

Σώπα,βρε Περικλή!Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις.Γνωστόν ότι, όλο το consept,στήνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.Την καλημέρα μου.