Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Το Τρίτο Στεφάνι!

Χαρές και πανηγύρια. Η Ελλάδα μας, έρχεται εις γάμου κοινωνίαν, με τρίτο παληκάρι, από το σόϊ του σοσιαλισμού.
Βέβαια, τούτη τη φορά, δεν προέκυψε από αμιγές αίσθημα. Έβαλαν το χεράκι τους και οι προξενήτρες των media.
Eμας, φυσικά, δεν μας νοιάζει καθόλου αυτή η μικρή λεπτομέρεια. Βίον ανθόσπαρτον, να έχουν οι νεόνυμφοι και όλα τα άλλα περνάνε. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι, ο Έλληνας είναι ψυχούλα. Τα συγχωρεί όλα.
Πάντως,κακό λόγο για το ζευγάρι των νεονύμφων δεν έχουμε να πούμε. Καλά παιδιά και τα δύο. Ο Γαμπρός, πολύ καλό παιδί και σπουδαγμένος στα εξωτερικά. Από πολύ καλή οικογένεια, που έχει και τον τρόπο της. Συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης, ιδρυθείσας από τον συνονόματο παππού του.
Η νυφούλα μας. Αχ, η νυφούλα μας! Δεν υπάρχει όμοια της σε όλο τον ντουνιά. Γόνος αρχαιότατης οικογενείας. Καμάρι της Οικουμένης. Εισοδηματίας. Ζει με τα εισοδήματα, που εισπράττει, από την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων της.
Τρίτο σοσιαλιστικό στεφάνι (να και η γκρίζα διαφήμιση, για τον κ. Στ. Φασουλή), λοιπόν: όπως λέμε η Αλλαγή της Αλλαγής, Ω(ϊμε) Αλλαγή! Δυστυχώς, τούτη τη φορά, δεν θα αναλάβουμε-ως παρανυφάκια-την εξουσία (όπως είχε συμβεί, στο προϊστορικό ΠΑΣΟΚ), Θα είμαστε, όμως, στην πρώτη προτεραιότητα του Γαμπρού!
Βέβαια, αυτό το «Ο Πολίτης Πρώτα», δεν ξέρω, αν είναι για καλό. Γιατί και η κυβέρνηση του τέως συζύγου,(καπιταλιστής αυτός) είχε τον πολίτη μπροστά, αλλά για άλλους λόγους, που δεν μπορώ να αναφέρω, γιατί εμπίπτουν στο νόμο περί τύπου!
Είπαμε, περασμένα ξεχασμένα πια αυτά.
Α, ξέχασα να σας ρωτήσω: εσείς πήρατε προσκλητήριο του γάμου; Εγώ το έλαβα. Βρήκα μόνο-πέραν του προσκλητηρίου, φυσικά-καρτελάκι με λίστα γάμου και λογαριασμό κατάθεσης σε τράπεζα. Κάλεσμα, για τη δεξίωση, όμως, όχι. Εσείς, βρήκατε;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρήκες γιατί δεν είναι ονομαστικές αυτές οι προσκλήσεις. Πας και μπαίνεις....
χαχαχαχαχαχαχα

Αυτή είναι η διαφορά με τα σόγια αυτών των γαμπρών...
Άλλοι τρώνε "εν στενώ κύκλο" κι άλλοι κάνουνε ανοιχτό "μπουφέ".....

Θα πάω!!! Και Θα σου πω σε μερικά τέρμινα, πως πέρασα :))))

Σε φιλώ

melissa είπε...

Καλησπέρα. Δεν έχω διάθεση να μπω στη Lifο και να προσπαθώ πάλι να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Κι εδώ δεν ξέρω αν είμαι ευπρόσδεκτη, όμως υπαγορεύεται από τις περιστάσεις. Ιδιαίτερα αν το σχόλιο που έκανες στην παραπάνω ανάρτηση στις 5.10.2009, 15:01 αναφέρεται σε μένα.
Θα ήθελα λοιπόν μια διευκρίνηση, αν είναι εφικτό: Οι λέξεις "μέλι, μέλι" υποδεικνύουν εμένα;

Χρήστος είπε...

Αγαπητή (μου επιτρέπεις, πιστεύω την προσφώνηση;), είναι η δεύτερη φορά, που με παρερμηνεύεις. Λοιπόν, το συγκεκριμένο σχόλιο, αφορά τον εκλογολόγο, τον οποίο προσπάθησες και συ ανεπιτυχώς, να επαναφέρεις στην τάξη. Δεν νομίζω, ότι χρειάζεται να επιβεβαιώσω την εκτίμηση μου, απέναντι σου. Καλημέρα.

melissa είπε...

Οκ άνιμα, με συγχωρείς.Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα κάνω θέμα ότι μ΄εχετε φτύσει...
Ούτε μια καλημέρα δεν είπε ουδείς εκ των δύο αλλά κι εμένα σκασίλα μου... Εγώ έχω καινούργιο παιχνίδι, καινούργια κυβέρνηση και θα παίξω μόνη μου. Για να σκάσετε.... :)))

Χρήστος είπε...

Δεν φταίω, απόλυτα, Αλικάκι μου. Που μυαλό για χαιρετούρες και κοινωνικότητες. Είναι βαρύ το πένθος, που με τυλίγει, μετά τη συντριβή της παράταξης μου. Πολύ πίκρα κουβαλάω μέσα μου. Άς μην αναφερθώ στο μαλλιοτράβηγμα των Κυρίων και Κυριών της Νεοδημοκρατικής Αυλής. Άλλα τι στα λέω τώρα εσένα. Κάτι το καινούργιο παιχνιδάκι σου, κάτι τα τραπεζώματα, που να καταλάβεις τον πόνο του άλλου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Ρόδα είναι και γυρίζει. Θα γυρίσει και ο τροχός να γαμήσει κι ο φτωχός. Να φυλάξεις ρόδια για τα κόλυβα, στα σαράντα του κόμματος. Φιλάκια!