Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ώρα για το "συναινετικό διαζύγιο"

Προσπαθώ με κάθε τρόπο, να πείσω τον εαυτό μου, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, για άσκηση κριτικής στην «αναπαλαιωμένη» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Κάποια, όμως, πρώτα σημάδια όπως, οι προληπτικές εκκαθαρίσεις των «χουλιγκάνων και βάνδαλων» των Εξαρχείων (όχι, όμως, αυτών του Παγκρατίου), η «ήπια αντιμετώπιση» των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, η ασάφεια γύρω από τον τρόπο και το χρόνο των εργασιακών και ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων και το κυριότερο, η δήλωση των αρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης, ότι το δημόσιο έλλειμμα είναι υψηλότερο, (με ότι αυτό συνεπάγεται), από ότι αρχικώς επιστεύετο, σου φέρνουν κατά νου, τη γνωστή παροιμία: «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».
Τέλος πάντων, ίδωμεν. Άλλωστε εδώ δόθηκε δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, στην ξανθιά, του γνωστού ανέκδοτου και σε κοτζάμ κυβέρνηση, θα κάνουμε τσιγγουνιές!
Bέβαια, το θέμα μας είναι άλλο. Εξίσου σοβαρό και με υψηλό κόστος. Όταν, όμως μία κυβέρνηση έχει την απόλυτη πλειοψηφία – όπως καληώρα αυτή του κ. Παπανδρέου – εκμεταλλευόμενη, καταλλήλως, και τη χρονική στιγμή ,όπου «στη βράση κολλάει το σίδερο», μπορεί να κάνει θαύματα, χωρίς σοβαρούς κραδασμούς. Και κυριολεκτώ, χρησιμοποιώντας τη λέξη θαύματα, μιας και αναφέρομαι στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας. Κι επειδή, δεν είναι του χαρακτήρα μου η χρήση παράπλευρων εννοιών: να χωρίσουν τα τσανάκια τους.
Μόνον τότε, θα λυθούν τα χέρια των πολιτικών, για να μπορέσουν, να εφαρμόσουν ψηφισθέντα νομοθετήματα – όπως αυτό της αποτέφρωσης των νεκρών, που η ψήφισή του κλείνει, αισίως τα τρία χρόνια, χωρίς να έχουν μπει, ακόμα, τα θεμέλια κάποιου αποτεφρωτήριου νεκρών, παρ΄όλες τις εξαγγελίες του Δημάρχου της Αθήνας – να συμπεριλάβουν στο Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια, να προχωρήσουν στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, και να προβούν στη λύση κι άλλων σημαντικών προβλημάτων, που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια.
Θετικότατο του new look των μελών της νέας κυβέρνησης. Η εικόνα, όμως, που παρουσίασαν στην έναρξη των εργασιών της Βουλής – όρθια, σε στάση προσοχής, με τα χέρια τεντωμένα προς το "μεταφυσικό"- ήταν αποκαρδιωτική, αν όχι ακυρωτική.
Φίλτατοι, κυβερνήτες μου, τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα: ή κλασική γοβίτσα, από την Καλογήρου και ορκωμοσία ή RUCO LINE – FOOTWEAR και πρωτοπορία. Στο χέρι σας να κρατήσετε το στυλ, που λανσάρατε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιεμαι μηπως τελικα συμφαιρει την εκλησια να παρει το διαζυγιο απο το κρατος για να γινει κρατος , βλεπε βατικανο....?!
Περικλης

Χρήστος είπε...

Καλύτερα έτσι,από αυτήν την "μπάσταρδη" κατάσταση.Τουλάχιστον,θα ξέρουμε,με τι έχουμε να κάνουμε και πως να την αντιμετωπίσουμε.Καλό ξημέρωμα,φίλε Περικλάκο.