Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Λόγια στη χάση του φεγγαριού

Έφυγα από την Αθήνα μία μέρα πριν την κορυφαία εκδήλωση του φετινού πλουραλιστικού πολιτιστικού καλοκαιριού. Προς άρση πάσης παρεξηγήσεως, αναφέρομαι στη θεσμοθετημένη πανσέληνο του Αυγούστου και όχι στο «Γάμο αλά Σπετσιώτα»!

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να παρακαλέσω το θεό να μου κόβει ημέρες και να τις δίνει φύλλα στην REAL NEWS!. Έκανα καινούργιο συκώτι από τα γέλια, διαβάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα – με ύφος αρκούντως σοβαρό - στο ένθετο REAL LIFE, με τα ξεπερασμένα καμώματα της διεθνούς και ντόπιας «γαλαζιοσύναξης»! Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα στον κάθε πικραμένο. Και δεν είναι και λίγοι στις μέρες μας. Και, επί προσθέτως, δεν έχουμε και τη Μαλβίνα να τοποθετήσει τα γενόμενα στις σωστές τους διαστάσεις.

Στις «αποδράσεις» μου, από το κλεινόν άστυ, αποφεύγω συστηματικά τις κακές συναναστροφές (δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση), αλλά και να ήθελα να παρασπονδήσω, δεν θα το αποτολμούσα μιας και στην περιοχή της «αγρανάπαυσης» μου, το μόνο ιδιωτικό κανάλι με ευκρινές σήμα είναι αυτό του MEGA. Φοβάμαι, όμως, πως αμέσως με τη σύνδεση στο κανάλι, θα ακούσω μια φωνή να μου λέει σε τόνο επιτακτικό: «Που πας ρε Καραμήτρο, “65 χρονών άνθρωπος χαμηλής μόρφωσης” να παρακολουθήσεις τα υψηλών πολιτιστικών προδιαγραφών προγράμματα της “MEGAλης του Έθνους Τηλεοπτικής Σχολής”; Να φύγεις, να πας στο ALTER.» (Ανοίγει παρένθεση. Ο εντός των εισαγωγικών χαρακτηρισμός, από τον διευθυντή προγράμματος του MEGA κ. Μπούτο, σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 18 Ιουλίου 2010. Κλείνει η παρένθεση.)Έτσι καταφεύγω κι εγώ στον έντυπο τύπο.

Την ευχάριστη είδηση, λοιπόν, ότι το ντέρμπι ανάμεσα στον υπουργό Πολιτισμού και των συνδικαλιστών αρχαιοφυλάκων έληξε με επικράτηση του πρώτου, τη διάβασα στις αθλητ… ουπς καλλιτεχνικές σελίδες τις ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ της Τρίτης 24 Αυγούστου 2010: «Οι εθελοντές αρχαιοφύλακες όλης της Ελλάδας νίκησαν τους συνδικαλιστές»(sic)!Πολύ χάρηκα που επιτέλους πρυτάνευσε η λογική κι έτσι πραγματοποιήθηκαν τα πολυπόθητα θυρανοίξια των παγανιστικών Ναών της Αθηνάς Πολιάδος και του Ποσειδώνα. (Ανοίγει παρένθεση. Λίγο το έχεις αυτό το γεγονός. Σίγουρα μπουντέλια η θρησκεία και ο παγανισμός στους δύσκολους καιρούς. Μεγάλες πιένες θα γνωρίσουν φέτος οι τηλεοπτικές Πυθίες και τα παγκάρια, να μου το θυμηθείτε. Κλείνει παρένθεση).

Όπως, (χάρηκα)και για το γεγονός ότι περίπου 10.000 συμπολίτες μου κατόρθωσαν να βρουν «πρώτα τραπέζια πίστα», στο γκουρμάδικο και την καφετέρια του Μουσείου της Ακρόπολης. Θέλω να πιστεύω ότι το σέρβις ήταν άψογο και ότι δεν έφυγε κανείς, χωρίς να γευθεί το κατ’ εξοχήν μενού των πολιτιστικών συνευρέσεων, που αποτελείται από φάβα Σαντορίνης με καπαρόφυλλα, γαρίδες στη σχάρα με αρμυρίκια και κεφτέδες με δυόσμο.

Κάτι μου λέει ότι επίσημη πολιτεία και πολίτες είμαστε αλλού ντ’ αλλού.

2 σχόλια:

ezak είπε...

...απολαυστικός όπως πάντα...

Χρήστος είπε...

Αγαπητέ ezak, με χαροποίησε το σύντομο πέρασμα σου. Σ' ευχαριστώ πολύ. Να έχεις μια όμορφη μέρα.