Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Κυβερνητική Επ(αί)τειος

Πριν από ένα χρόνο, το εκλογικό σώμα με το αλάνθαστο πολιτικό κριτήριο που το διακρίνει, «έκρινε, αποφάσισε κι έσπρωξε» (όπως θα έλεγε και η λατρεμένη κ. Αννίτα Πάνια), ένα 10 με τόνο, (10 ποσοστιαίες μονάδες πάνω), στο all brand new Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Και μάλιστα χωρίς την οργανωτική βοήθεια του κ. Κώστα Λαλιώτη, (αλήθεια καλέ, που χάθηκε αυτό το θείο βρέφος;), το εντυπωσιακό Fortuna, από τα CARMINA BURANA, το συγκινητικό θέαμα των πατρικών εναγκαλισμών ανήλικων κορασίδων στα μπαλκόνια και τη μαγική σκηνοθεσία του κ. Τάσου Μπιρσίμ.
Βέβαια σε αυτόν τον εκλογικό
πανωλεθρίαμβοέπαιξαν ρόλο κι άλλοι παράγοντες. Πρωτίστως, ο πρότερος έντιμος βίος των κομματικών στελεχών του κινήματος.
Κατά δεύτερον, ο υπήκοος ξαναγίνεται πολίτης και καταλαμβάνει και πάλι τη θέση που του αρμόζει. Μπορεί, βέβαια, να μην τοποθετήθηκε στην εξουσία, (όπως το 1981), αλλά αποτελεί πλέον άμεση προτεραιότητα στην ατζέντα του κυβερνώντος κόμματος.

Ανοίγει παρένθεση. Για να πω τη μαύρη αλήθεια, δεν ξέρω πόσο ωραίο είναι για τον πολίτη να βρίσκεται μπροστά και από πίσω του να τον κυνηγούν, το δημοσιονομικό έλλειμμα, οι οίκοι αξιολόγησης, οι δανειστές και η Τρόικα. Όλο και μπορεί να συμβεί το μοιραίο! Αν και νομίζω πως έχει ήδη συμβεί, αλλά τόσα χρόνια στο καλαπόδι της λιτότητας, που να το πάρουμε είδηση! Κλείνει η παρένθεση.
Ένας τρίτος παράγοντας ήταν και η διαβεβαίωση του κ. Α. Παπανδρέου ότι, «υπάρχουν λεφτά». Όχι, τώρα πέστε μου με το χέρι στην καρδιά, ποιος από το εκλογικό σώμα δεν θα ήθελε να συνεχίσει να συντρώγει με τον κ. Θ. Πάγκαλο και τους άλλους αξιότιμους κυρίους, τα
απαλλοτριωμέναχρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, από τη στιγμή που υπάρχει η διαβεβαίωση ότι αυτά βρίσκονται στη διάθεση όλων;
Έτσι, λοιπόν, η διακυβέρνηση της χώρας – λέμε τώρα και καμιά χαζομάρα να περνάει η ώρα – πέρασε από τα στιβαρά χέρια των
νεοφιλελεύθερων επανιδρυτών του κράτους”,στα επιδέξια τοιούτα των σοσιαλδημοκρατών μεταρρυθμιστών”.Όπως θα έχετε διαπιστώσει, (θέλω να ελπίζω), οι περισσότεροι, μετ’ ου πολύ, βρεθήκαμε στη δεινή θέση του Ιάσωνα (όχι καλέ του Τριανταφυλλίδη, του άλλου της Αργοναυτικής Εκστρατείας)!
Νάτες και οι Συμπληγάδες, (εργασιακό, ασφαλιστικό, κράτος πρόνοιας)
Και ο μεν Ιάσωνας όλα τούτα τα αντιμετώπισε άπαξ, σε ένα και μόνο ταξίδι, που είχε και αίσιο τέλος. Βολεύτηκε και από γκόμενα, (και πολύ καψούρα για πάρτη του), με κληρονομικό χάρισμα και σούφρωσε και όλο το χρυσάφι από την Κολχίδα.
Σε αντίθεση με το δικό μας ταξίδι στο σκοτεινό πέλαγος της κακοδαιμονίας, (με ότι αυτό συνεπάγεται),που συνεχίζεται ανελλιπώς εδώ και χρόνια, με ερασιτέχνες καπετάνιους, χωρίς αστρολάβο και με χαλασμένη πυξίδα.
Πολύ θα ήθελα να ευχηθώ στον Πρωθυπουργό, αλλά δεν μου έχει αφήσει και πολλά περιθώρια για κάτι τέτοιο.


2 σχόλια:

Black Bedlam είπε...

Καλησπέρα σου Chrisτ έχω κάνει μια περιήγηση στο χώρο σου και πίστεψέ με είναι ότι περισσότερο θα μπορούσε να με ικανοποιήσει, να με γεμίσει, να με κάνει να χαρώ και για να γίνω σαφής, εννοώ τα εικαστικά. Είναι ό δημιουργικός εκείνος τομέας που μπορεί να με απορροφήσει να με γοητεύσει να με παρασύρει. Με την ευκαιρία ρίξε μια ματιά σε ένα Blog πάνω στο οποίο έπεσα και γω συμπτωματικά ART EKRAN λέγεται θα το βρεις αν θέλεις στη λίστα των ιστολογίων μου.Να ανατρέξεις σε παλιότερες αναρτήσεις και μου λές.Εγώ ενθουσιάστηκα.
Ξέρω παράλληλα, ότι άνθρωποι με ευαισθησία στις τέχνες, διαθέτουν και μια ευαισθησία σε ζητήματα κοινωνικά, δημοκρατίας, ισότητας,
που έτσι και αλλιώς έχουν να κάνουν με την πολιτική, με την οποία αρκετοί λένε ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν, αλλά θέλουν δεν θέλουν ασχολείται αυτή μαζί τους.
Μπροστά στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, που πέρα από την συμπίεση των εισοδημάτων μας, πέρα από την εξαθλίωση των εργαζομένων,είναι και ο εξευτελισμός μας, είναι που μας χλευάζουν και από πάνω.Σκέψου προχθές ο Πρωθυπουργός βραβεύτηκε από το Γ!Ράιχ δια χειρός Άκερμαν ! Και είχε το θράσος να πει ότι το βραβείο το οφείλει στον Ελληνικό λαό!
Μεταφράζοντας την αδράνειά μας, σε συναίνεση του λαού για τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας.
Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν μια πρόταση που σκέφτηκα και έχει να κάνει με τις Δημοτικές εκλογές.Φαντάζεσαι την άλλη μέρα των εκλογών να μας "χώνουν στη μούρη"τους πράσινους και μπλε χάρτες τους; Έτσι πρότεινα να αναρτήσουμε ένα λογότυπο που λέει:
"ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ" Ρίξε μια ματιά και εάν συμφωνείς κοίταξε τα τελευταία σχόλια και θα βρεις και εύκολο τρόπο να το ανάρτησης, από την Ντρουσιλα, που μας βοήθησε να αναρτηθεί εύκολα.
Αν πάλι για κάποιους λόγους δικούς σου, δεν μπορείς δεν τρέχει και τίποτα, θα χουμε άλλα να λέμε.
Πάντως ανταποκρίθηκαν πολλοί και είναι αισιόδοξο αυτό.

CHRIST είπε...

@Black Bedlam.Πρωτίστως να σου ζητήσω συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω. Ήθελα πρώτα να ολοκληρώσω τις ενέργειες μου, βάσει των οδηγιών σου, (ART EKRAN, Ντρουσιλα).
Δυστυχώς – παρά την επιθυμία μου - δεν κατάφερα το παραμικρό. Φαίνεται τελικά ότι παραμένω ηλεκτρονικά αναλφάβητος.
Ειλικρινά, δεν έχω κανέναν άλλο λόγο, που να με κάνει να μη θέλω να αναρτήσω το λογότυπο, για το οποίο συμφωνώ απόλυτα.
Θέλω να σ’ ευχαριστήσω από καρδιάς για τα καλά σου λόγια.
Αν μπορούσες να βοηθήσεις λίγο περισσότερο, στην ανάρτηση του λογότυπου, χωρίς αυτό να σου κοστίσει σε χρόνο και κόπο, θα σου ήμουν υπόχρεος.
Την καλησπέρα μου.