Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

" ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ "

Όλοι οι κάτοικοι τούτης της Πόλης, πρέπει να στείλουν αύριο ένα μήνυμα. Όχι, όμως, προς τα κόμματα των οποίων οι φορείς συμπεριφέρονται πλέον σαν τους ξεπερασμένους κομματάρχες, τύπου κινηματογραφικού Γκρούεζα. Αλλά ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας προς τα παιδιά τους. Τους πλέον παραμελημένους από την τοπική αυτοδιοίκηση – και όχι μόνον – λιλιπούτειους πολίτες της,(όχι στην αντίληψη, αλλά στο δέμας, λόγω ηλικίας) τούτης της απαξιωμένης Πόλης.

Η Αθήνα μας – αυτή που τόσο μας πονάει κάθε φορά που την κρίνουμε αυστηρά – δεν είναι δυνατόν να καθίσταται – κάθε φορά - δέσμια του συντηρητισμού του μεγαλύτερου μέρους της τρίτης ηλικίας. Ανοίγει παρένθεση. Να προλάβω τους γιαλαντζίακτιβιστές, που θα σπεύσουν να με χρήσουν ρατσιστή, ότι ανήκω κι εγώ στην εν λόγω ηλικία. Μόνον ηλικιακά και ουδόλως ιδεολογικά. Κλείνει η παρένθεση. Αλλά ούτε και από τις καφετεριάζουσεςφυλές (βαλκανό-γκλαμούρηδες, σαβουρό-σελέμπριτιςκαι βλαχο-γιάπηδες”) που στοιβάζονται πέριξ και στις παρυφές της, – το πάλαι ποτέ – Πλατείας του Μπιντέ.

Η Αθήνα είναι μια Πόλη με πολλά προβλήματα – προκληθέντα από τους μέχρι σήμερα Δημάρχους της, που τη χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο, για την αποκόμιση πολιτικών οφελών και μόνον – με επείγουσες προτεραιότητες και απαιτούνται άμεσες ενέργειες, που θα επενεργήσουν σαν το φιλί της ζωής.
Τούτο δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε από κορδωμένους δημοσιοσχεσίτες της μικροπολιτικής ούτε από χαριτωμένους τηλεοπτικούς σελέμπριτις.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα λόγια. Εκείνο που χρειάζεται είναι η σωστή απόφαση. Η οποία είναι μία και μοναδική. «Δεν αλλάζουμε Πόλη. Αλλάζουμε Δήμαρχο»! Γιατί δεν είμαστε γουρούνια και γιατί έτσι μας γουστάρει!

Για να ακούσουμε τι έχουν να προτείνουν οι μικροί μας φίλοι, σε όσους είναι ακόμη αναποφάσιστοι.

Μην το γελάτε. Από … μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια: