Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Πρόταση ψηφοφόρου προς μελλοντικούς υποψήφιους πολιτικούς

Χάρτης της Πείνα-λόγκας

Περισσότερο θα το θεωρούσα σαν συμβολή, - ενός συνειδητοποιημένου μέλους του εκλογικού σώματος, - στη λύση του προβλήματος της μεγάλης αποχής, η οποία μαζί με το μήνυμα των εκάστοτε εκλογών προβληματίζει έντονα τα στελέχη και τα μέλη των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Προς τούτο, προτείνω προς τους μελλοντικούς υποψηφίους να ξαναδούν το 5ο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Το Νησίκαι ιδιαίτερα να παρακολουθήσουν μετά μεγίστης προσοχής, τη σκηνή του προεκλογικού αγώνα του τραμπούκου Μακριδάκη και της σκύλας διδασκάλισσας Κρουσταλλάκη, (φανταστικών ηρώων του σεναρίου), για να αντιγράψουν προεκλογικές συμπεριφορές παλαιότερων υποψηφίων.

Στην εν λόγω σκηνή οι ανωτέρω αναφερόμενοι σκοτεινοί εκλογικοί σύμμαχοι , προβάλλουν τις κομματικές τους θέσεις, ( βλέπετε στο τέλος της παραγράφου),άδοντες και ορχούμενοι στον τρελό ρυθμό του swing!

«Αν ψηφίσεις Μακριδάκη, θα τρως με χρυσά κουτάλια.
Όλοι θα έχουνε μαζί μου, ως και του πουλιού το γάλα!
Μκριδάκης, Μακριδάκης, Μακριδάκης δαγκωτό!»

Εννοείται ότι, στην εν λόγω κομματική θέση με την εκλαϊκευμένη ποιητική διάθεση, αλλάζει μόνον το όνομα του υποψηφίου.

Από τη στιγμή, που αυτό το είδος της προεκλογικής καμπάνιας – σε στυλ αμερικάνικου μιούζικαλ – δεν παραξένευε τους αρρώστους της Σπιναλόγκας, τη δεκαετία του 1930, γιατί να ξενίζει τους κατοίκους της Πείνα-λόγκας , του 21ου αιώνα;

Δεν θέλει πολύ σκέψη. Θέλει μόνον τόλμη. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο τολμηροί είναι οι πολιτικοί μας, ιδιαίτερα μετά την εκλογή τους.

Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ελληνική τηλεόραση είναι ένα μεγάλο σχολειό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: