Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011 (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ)



ΜΑΙΟΣ
Οι εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα τελεστούν μέσα σε ενωτικό κλίμα, όπως συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Κάθε συνδικάτο στη δική του πλατεία, κάθε σωματείο-σφραγίδα στον δικό του ανοιχτό χώρο.
Πως λέμε “Η ισχύς εν τη ενώσει”, καμία σχέση.
Στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα παραστούν, οι κ. Λούκα Κατσέλη και Άννα Νταλάρα και οι κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, (τέως μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ) και Βασίλης Κεγκέρογλου.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω εκδηλώσεων, έχει προγραμματιστεί άσκηση μικρής κλίμακας με τη συμμετοχή των κυβερνητικών πραιτοριανών και των «γνωστών αγνώστων γιαλαντζί αναρχικών”, με την κωδική ονομασία “ Επιχείρηση Μπαχαλοποίησης”.
Eν τω μεταξύ η κυβέρνηση εξακολουθεί το “νοικοκύρεμα” της Βίλας “BELLA GRECΙΑ”, ιδιοκτησίας, πλέον του ΔΝΤ. Φαντάζομαι την κυβέρνηση ντυμένη όπως ο Freddie Mercury στο video clip, «Ι want to break free”, να παρέχει τις υπηρεσίες της στους παράγοντες της διεθνούς τοκογλυφίας!
Η πρόληψη ότι τον Μάιο “ερωτεύονται” τα γαιδούρια, λειτουργεί προς όφελος των τηλεθεατών, μιας που αναβάλλονται, για τον τρέχοντα μήνα όλοι οι γάμοι των celebrities κι έτσι γλυτώνουν, έστω και προσωρινά, τις απ’ ευθείας μεταδόσεις, με όλο το καρακατσουλιό φάτσα-κάρτα στους δέκτες τους.
Είδηση της τελευταίας ώρας. Εκτός κυβέρνησης και κόμματος ο κ. Θ. Πάγκαλος, μετά την απόρριψη, από τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, της πρότασης του, όπως συγκροτηθούν δύο εξεταστικές επιτροπές. Η μία για την διερεύνηση των σκανδάλων του εκλογικού σώματος, με αποτέλεσμα τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και η άλλη για να διαπιστωθεί εάν και από ποιους είχαν εξουσιοδοτηθεί οι “αδαείς και αγράμματοι” Έλληνες να ξεκινήσουν τον Απελευθερωτικό τους Αγώνα.
Βέβαιη θεωρείται η προσχώρηση του εν λόγω πολιτικού στο ΛΑ.Ο.Σ, όχι μόνον επειδή τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τον πρόεδρο του κόμματος, αλλά και από γονιδιακή παρόρμηση.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Mr GEORGE PAPANDREOU, έφτασε στην ελληνική πρωτεύουσα, προκειμένου να απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους τους εργαζομένους της χώρας. Σε χωριστή εκδήλωση θα εκφράσει τη θερμή συμπαράσταση του, προς τους τέως, νυν και αεί ανέργους της χώρας.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει η κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες της για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την έξοδο μας από το τούνελ του δανεισμού. Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα μας ανακαλύψει η κ. Νικολούλη ενταφιασμένους σε βαθύ λαγούμι. Μέτρα επί μέτρων επινοούνται, για να εξοφληθεί ο λογαριασμός του συμποσίου πολιτικών και πολιτών.
Φημολογείται, ότι όλοι οι πολίτες θα εφοδιαστούν με κάρτα ΚΕΑ, (Κάρτα Ελέγχου Αερισμών), για τον έλεγχο της ποσότητας της απελευθέρωσης σουλφίδιου του υδρογόνου . Τα πρόστιμα θα είναι πολύ υψηλά στις περιπτώσεις άσκοπης απελευθέρωσης του εν λόγω αερίου, η σπατάλη του οποίου μπορεί να ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο. Προς τούτοις επιβάλλεται η τοποθέτηση μικροσυσκευής ελέγχου και στάθμισης της εν λόγω απελευθέρωσης, με την εγγύηση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τι στο καλό πολιτική Πράσινης Ανάπτυξης κουλαντρίζουμε!
Αλλά καιρός να φύγουμε από την πεζή πραγματικότητα και να περάσουμε στις πολιτιστικές δραστηριότητες.
Αρχίζει πανηγυρικά, όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Αθηνών, “ που ακούγεται σε κάθε πόλη της Ευρώπης”, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του κ. Γερουλάνου. (Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 17/11/2010)
Μία σκέψη να παραμείνει για φέτος κλειστό το Ωδείο Ηρώδη του Αττικού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη σε αυτό της τραγουδίστριας παραδοσιακών ασμάτων κ. Έφης Θώδη – η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έδωσε ένα μικρό μαθηματάκι στην ιντελιγκέντσια με την πλήρη λαϊκής σοφίας, (χαρακτηριστικό δείγμα των απλών ανθρώπων), ρήση της ότι, «τούτα τα μάρμαρα είναι για όλα τα παπούτσια»! – και της πολυτάλαντης καλλιτέχνιδος κ. Τζούλιας Αλεξανδράτου, ευτυχώς δεν ευδοκίμησε, παρ’ όλη την επιμονή της πολιτιστικής νομενκλατούρας της πόλης μας.
Επίκεντρο των φεστιβαλικών εκδηλώσεων και φέτος, η Πειραιώς 260.
Η θεατρική παράσταση που θα συζητηθεί στους καλλιτεχνικούς κύκλους έχει τον τίτλο “3 x 7”. Μία “πειραγμένη” σπουδή πάνω στο σύνολο των έργων και των τριών τραγικών ποιητών μας, εμπλουτισμένη με Θέατρο Σκιών, Κουκλοθέατρο, Χοροθεατρική Ομάδa, Μικρή Κομπανία, Πολυμέσα κι έναν chef. Η εν λόγω παράσταση, που θα έχει διάρκεια 7 ημερών, είναι προϊόν συλλογικής σκηνοθεσίας, Γερμανών, Γάλλων και Ελλήνων πρωτοποριακών σκηνοθετών.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Mr GEORGE PAPANDREOU πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην χώρα μας. Θα παραβρεθεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του αδελφού του Mr NICOS PAPANDREOU, “ Οι Βλαβερές Συνέπειες του Νεποτισμού”.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Επέλαση των κυνικών καυμάτων. Βομβαρδισμός των τηλεθεατών με εικόνες διαφόρων μεγεθών και ποιοτήτων πυγών – από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ σε διάφορες φλεγόμενες παραλίες – καλυμμένων με το υποτυπώδες σλιπάκι με την “αεροτομή” στην πίσω πλευρά του.
Το Φεστιβάλ Επιδαύρου προ των πυλών. Πως καταλαβαίνει κάποιος ότι ξεκινά το κορυφαίο θεατρικό γεγονός του Καλοκαιριού; Μα, φυσικά, από τις “κόντρες” – που μεταφέρονται στον τύπο – της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με το προεδρείο του φεστιβάλ και τους συμμετέχοντες σκηνοθέτες, Έλληνες ή ξένους, με αφορμή την χρησιμοποίηση βαρέων σκηνικών. Το χαριτωμένο στην ιστορία είναι, ότι τις περισσότερες φορές το σκορ αυτής της “κόντρας” διαμορφώνεται στο 0-1, αφού η Αρχαιολογική Υπηρεσία υπαναχωρεί την τελευταία στιγμή.
Ακόμα προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω την άποψη που επικρατεί εδώ και τέσσερα χρόνια ότι, οι παραστάσεις στο αργολικό θέατρο δίνονται για να κερδηθεί κάποιο στοίχημα(;), αντί της πλέον φυσιολογικής σκέψης να κερδίσουν μια θέση στην ιστορία του θεάτρου!
Παράλληλα, ξεκινά το τακτικό ετήσιο πολιτιστικό οδοιπορικό “κατάθεσης ψυχής” διαφόρων καλλιτεχνών στην ευρύτερη ελληνική περιφέρεια. Δεν θα ήθελα με καμία δύναμη να ήμουν κορμός ελιάς, ευκαλύπτου ή άλλου δέντρου, στο διάβα και κατά τη διάρκεια αυτού του οδοιπορικού. “Τα Δέντρα που Πληγώναμε” με το κάρφωμα των αφισών πάνωθέ τους, τα λένε όλα.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν μειώνουν καθόλου το ρυθμό με τον οποίον η κυβέρνηση “ξαλαφρώνει” τους πολίτες – με τις εντολές της Τρόϊκα, φυσικά, και πάντοτε, βέβαια, με σπαραγμό ψυχής – μειώνοντας, συνεχώς μισθούς και συντάξεις, με φορομπηχτικά νομοσχέδια και με παράλληλες αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής.
Η “γαϊδουρινή” υπομονή των Ελλήνων, απέναντι στην προκλητικότατη αυτή συμπεριφορά, γίνεται αντικείμενο έρευνας πολλών επιστημονικών και ερευνητικών οργανισμών του εξωτερικού.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Mr GEORGE PAPANDREOU έρχεται στην Ελλάδα, μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να παραστεί στη Γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, κατά την οποίαν ο κ. Παπούλιας θα αναγνώσει μήνυμα- παρηγοριά στον άρρωστο, μέχρι να βγει η ψυχή του.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που έχει ταυτιστεί με τις παχιές τις μύγες. Από τον καιρό, όμως, που οι Έλληνες κάναμε το σκατό μας παξιμάδι, έχουν μείνει κι αυτές οι καημένες πετσί και κόκκαλο.
Θεωρείται ο μήνας με τις πιο ασήμαντες ειδήσεις. Εκτός κι αν προηγείται εκλογικής περιόδου, οπότε τα δάση έχουν την τιμητική τους, οι πυρομανείς τον οργασμό τους, οι εμπρηστές δουλειές με φούντες , οι καταπατητές τα κέφια τους, οι καναλάρχες αύξηση εσόδων λόγω της υψηλής ακροαματικότητας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα μόνιμα παράπονα για την έλλειψη μέσων πυρόσβεσης.
Ο Ναός της Δημοκρατίας βάζει λουκέτο, όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και στην πράξη. Βλέπεις, η πολύ μεταρρύθμιση τρώει τον αφέντη. Έκτος τούτου, εκλείπει και ο λόγος που οι Πατέρες και οι Μητέρες του Έθνους πρέπει να βρίσκονται στην πρωτεύουσα – λέμε τώρα πρωτεύουσα – μιας που οι αστέρες των δελτίων των οκτώ, την έχουν κάνει και αυτοί, για να χαλαρώσουν από την προηγηθείσα σκληρή διαπραγμάτευση για μετεγγραφή με ευνοϊκούς όρους.
Ευκαιρία είναι να επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες, αν και αυτή η δραστηριότητα, μετά την έξωθεν κακή μαρτυρία που τους ακολουθεί και τη ρετσινιά του μη πρότερου έντιμου βίου που τους έχει κολλήσει , έχει καταστεί άκρως επικίνδυνη. Απορώ, πως δεν έχουν ζητήσει ακόμα με νόμο ένσημα για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και επίδομα επικινδυνότητας.
Εξυπακούεται, βέβαια, ότι στο δρόμο προς τις περιφέρειες τους, δεν τους γλυτώνει κανένα εικόνισμα της Παναγίας, που να μην το μετατρέψουν σε “βαράκι”,κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ειδικά όταν κάπου εκεί κοντά ελλοχεύει και η τηλεοπτική κάμερα.
Οι πολίτες με μειωμένο αριθμό αιμοπεταλίων, αιματοκρίτη να σέρνεται στην άσφαλτο και σίδηρο με τιμές χειμερινής περιόδου πριν από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, από την συνεχή αφαίμαξη από το οικονομικό επιτελείο της “σοσιαλιστικής με flakes αναρχίας” κυβέρνησης, φεύγουν κακήν κακώς για ολιγοήμερες διακοπές, αφού πρώτα περάσουν του λιναριού τα πάθη στις αποβάθρες του Πειραιά και μπροστά από τους καταπέλτες των πλοίων. Εδώ, κολλάει η ιστορική άποψη της κ. Ρεπούση!
Κι έτσι, η πόλη παραδίνεται, στους ποδηλάτες, τους skaters και, φυσικά, στη συμπαθή τάξη των διαρρηκτών. Δεν είναι, ακόμα, σίγουρη η παραμονή και των ΑTENISTAS στην Αθήνα.
Και κάπου εδώ μπαίνουμε στη ζώνη του λυκόφωτος, με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να τοποθετήσει “ το αυγουστιάτικο φεγγάρι κάτω από την Ακρόπολη – δήλωση κ. Γερουλάνου (Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 17/11/2010) – κατά τη νύχτα της πανσελήνου, για την … προσέλκυση τουριστών!
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Mr GEORGE PAPANDREOU, επισκέπτεται τη χώρα μας, για να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο και εν συνεχεία για ολιγοήμερες διακοπές.


ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

2 σχόλια:

Francisco Neto είπε...

Καλό το μήνυμα!

Att.,
http://wwwteologiavivaeeficaz.blogspot.com/

Profº Netto, F.A.

Χρήστος είπε...

@Francisco Araujo Netto. Ευχαριστώ πολύ.