Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Όσα φέρνει ο... Τύπος



(Κωνσταντίνος Καλλέργης. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 02/12/09):
«Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει, προχώρησε χθες, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο επικεφαλής του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Όπως διευκρίνισε, τέτοιο ενδεχόμενο δεν τέθηκε ποτέ» (Ε/S: Το ευρωπαϊκό χονδρεμπόριο φόβου κι ελπίδας συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία)

(Μαρίνα Πετρούτσου. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 02/12/09):
«Λεβέντες και λεβέντισσες των δύο στρατοπέδων της Ν.Δ., δεν ξέρω αν το καταλάβατε, την περασμένη Κυριακή ο κόσμος ψήφισε νέο αρχηγό με καθαρή διαφορά, τελειώσαμε.@ Τα΄ακούτε Άρη, Γεράσιμε, Θόδωρε, Φωτεινή, Κώστα, Σίμο, Κατερίνα, Αργύρη… Τελειώσαμε. Καιρός να ξεστήσετε τ΄αντίσκηνα από τα κανάλια και να μαζευτείτε στο κόμμα σας και στα σπίτια σας. Χριστούγεννα πλησιάζουν, να στολίσετε κάνα δέντρο…» (Ε/S: Μιντιακή διαταγή και τα σκυλιά δεμένα!)

(Γαλήνη Φούρα. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 02/12/09):
«Ερωτήματα εγείρει «λάθος» των αρμοδίων στο θέμα του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης. Στο δελτίο εμβολιαζόμενου που παραλαμβάνει όποιος εμβολιάζεται, αναγράφεται αριθμός τηλεφώνου αναφερόμενος ότι είναι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για επικοινωνία σε περίπτωση εμφάνισης ανεπιθύμητων παρενεργειών, ο οποίος στην πραγματικότητα ανήκει στη φαρμακευτική εταιρεία που διαθέτει το εμβόλιο» (Ε/S: Η πρώτη σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου κατά της νέας γρίπης.)

(Φωτεινή Μπάρκα. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 02/12/09):
«…Οι “Εκπομπείς σήμερα” ευθύνονται για το “συμβολικό”, όπως το χαρακτηρίζουν, σαμποτάζ στα εγκαίνια της έκθεσης “Δωματια” του Γεράσιμου Καππάτου στο ξενοδοχείο “St George Lycabettus” την περασμένη Πέμπτη το βράδυ. Κρυμμένοι στο πλήθος, που γέμισε ασφυκτικά τον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου, πέταξαν τις αμπούλες βρώμας και αποχώρησαν…» «Είναι τόσο εύκολο να στηλιτεύεις σήμερα συμπεριφορές και πρόσωπα. Δεν κοστίζει τίποτα. Τσάμπα μάγκες. Πετάνε αβγά ή γιαούρτια, διακόπτουν συζητήσεις στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και νομίζουν ότι έτσι θα αλλάξουν τον κόσμο. Τρομοκρατώντας τον…» (Ε/S: Πάντα πρωτοπόρα η χώρα μας. Ακόμα και στο θέμα της τρομοκρατίας. Αυγά, γιαούρτια και αμπούλες βρώμας, τα νέα όπλα της τελευταίας γενιάς των terrorists! Νομίζω, πως πρέπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εκσυγχρονιστεί και προς αυτή τη κατεύθυνση.)

(Βαγγέλης Βαγγελάτος. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 02/12/09)
Ο Ρούπερτ Έβερετ σε συνέντευξη του – “OBSERVER” – τα λέει έξω από τα δόντια. «Μετανιώνω που δήλωσα γκέι.» «… δεν γίνεται να είσαι γκέι αστέρας του σινεμά, σε αφήνουν για λίγο να παίξεις και στην πρώτη αναποδιά πέφτεις σε τοίχο. Μετά μπορείς να παίζεις μόνο ρόλους ντραγκ. Πόσους διάσημους γκέι αστέρες ξέρετε; Υπάρχουν αρκετοί “στην ντουλάπα” αλλά έξω κανείς. Τελευταία αυξάνονται οι γκέι ρόλοι – π.χ. “Brokeback Mountain” – αλλά τους παίζουν μόνο στρέιτ! Και οι ανοιχτά γκέι δεν παίρνουν ούτε στρέιτ ρόλους, οπότε δεν συστήνω σε κάποιον να το δηλώσει…» «…Το Χόλιγουντ είναι σαν τη Χριστιανική Δεξιά. Κάνουν τους δημοκρατικούς και τους υποστηρικτές του Ομπάμα, αλλά κανείς δεν είναι κατά του πολέμου στο Ιράκ…» «…Λες και οι Αμερικανοί δεν μπορούν να επεξεργαστούν τίποτα πέρα από την κινηματογραφική πραγματικότητα του κώλου της Τζέι Λο. Δεν μπορούν να προσεγγίσουν το Ιράκ γιατί είναι εθισμένοι στην υπέροχη βερσιόν της ζωής που φτιάχνουν για εταιρείες όπως η Viacom. Όπου οι καλοί νικάνε στο τέλος, ο κακός καπνίζει και χάνει, τα ζευγάρια δεν κάνουν έρωτα και όλα είναι πολιτικά ορθά σε βαθμό δαιμονικό» (Ε/S: Υπάρχουν και χειρότερα. Ευτυχώς, στη χώρα μας: “ o ήλιος καίει και για μας τους γκέι!”


Δεν υπάρχουν σχόλια: