Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

To Πνεύμα των Χριστουγέννων



«Μάθανε πως τρώμε με χρυσές μασέλες, πλακώσανε και οι τρεις Μάγοι – Αλμούνια, Τρισέ και Γιούνκερ – από τις Βρυξέλλες!»
Εν μέσω μαύρης τρύπας, που απειλεί να καταπιεί τον δορυφόρο HELLAS, του πλανήτη EUROPEAN UNION, του περιπαικτικού “γούτσου-γούτσου” των χοίρων, προς τρομαγμένους πολίτες, διαφωνούντες γιατρούς και ανησυχούντες – για τα διαφυγόντα κέρδη – φαρμακοβιομήχανους, κάδων φορτωμένων με τα προϊόντα πολιτισμού των κατοίκων του κλεινού άστεως , έγχρωμους μετανάστες με άσπρους μπόγους στην πλάτη, σαν το Άϊ Βασίλη, να τρέχουν χαρούμενοι προς όλες τις κατευθύνσεις, του κέντρου της πόλης, “ειδικές ζαρντινιέρες” και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας “έτοιμους για όλα”, που δίνουν ένα χρώμα “κατάστασης πολιορκίας” στην πόλη, κατέφτασε και το Πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ήδη οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ολοκληρώσει την εορταστική διακωμώδηση… ουπς τη διακόσμηση των πλατειών, των κολώνων του ηλεκτρικού και όσων δέντρων έχουν απομείνει στους δήμους και τις κοινότητες τους. Δεν σας κρύβω ότι, εκείνο που χαίρομαι περισσότερο από όλο αυτό το χριστουγεννιάτικο concept είναι όλη αυτή η “φωτεινή μελίγκρα”, που τυλίγει τα δέντρα. Ανοίγει παρένθεση. Για να πετάνε τα λεφτουδάκια των δημοτών τους, έτσι, από το παράθυρο, σε πρακτικές εντυπωσιασμού, θα έχουν κάνει τα κουμάντα τους, τουλάχιστον, για την προμήθεια μέσων πυρόσβεσης, για τις ανάγκες του καλοκαιριού, πιστεύω; Ή θα ακούσουμε τις ίδιες δικαιολογίες για έλλειψη πόρων, από τα παράθυρα των καναλιών, με φόντο το χορό της φωτιάς; Κλείνει η παρένθεση.
Οσονούπω ολοκληρώνεται και η φωτεινή διακόσμηση των μπαλκονιών των πολυκατοικιών - δείγματα εξαίρετης αρχιτεκτονικής αισθητικής και τεχνοτροπίας - με αστέρια πολύποδες που καταλαμβάνουν ολόκληρη την πρόσοψη των κτιρίων, φωτεινά σεντόνια που σέρνονται στις τέντες των διαμερισμάτων των κάτω ορόφων και φωτεινούς νεροσωλήνες περιπεπλεγμένους εν είδη κοκορετσιού στα κάγκελα, σε μία αγαστή συνύπαρξη με τις απλωμένες μπουγάδες, τις μεταλλικές ντουλάπες-αποθήκες και τα πεθαμένα φυτά.
Από ότι πήρε ο μάτης μου, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας “παίζει” ανάμεσα στην πράσινη ανάπτυξη – το δέντρο αποτελείται από φυσικά κωνοφόρα – και το glamour – πολυέλαιοι στο κεφαλόσκαλο της πλατείας και ντιζαϊνάτα φωτιστικά δαπέδου επί της πλατείας. Φαίνεται, παιδί μου, ο ακτιβισμός και το εκλεπτισμένο γούστο στον άνθρωπο. Κραυγάζει από μακριά!
Μαζί, βέβαια, με το Πνεύμα των Χριστουγέννων πλάκωσαν και τα φιλανθρωπικά bazaar και οι απαραίτητοι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί τηλεμαραθώνιοι. Με ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια. Με την επίδειξη, δημωσίως, των φιλανθρωπικών συναισθημάτων μας και promotion των καλλιτεχνικών μας δραστηριοτήτων κάνουμε και φορολογικές απαλλαγές επιτυγχάνουμε.
Και καπάκι, σε όλο αυτό το κακοφορμισμένο, από την αρρώστια του καταναλωτισμού Πνεύματος, το ραμολί της αεριούχου ποτοποιίας από την Ατλάντα, που χρόνια τώρα προσπαθεί να αποτελειώσει την πρόταση – προτροπή : «Χώ-στε τα, χώ-στε τα, χώ-στε τα χοντρά στους εμπόρους» και έχει κολλήσει στο: «ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ!». Ήμαρτον θεέ μου!
Τέλος πάντων, εγώ προσωπικά εύχομαι, η Παναγιά να γεννήσει με ένα πόνο, για να έχουμε όλοι μας MERRY CHRISTMAS and A HAPPY NEW YEAR.
Α, και μια τελευταία παραίνεση προς γονείς και κηδεμόνες.Δεν χρειάζονται μόνον τα παιδάκια σας τη φροντίδα και την αγάπη σας, αλλά και τα ταλαιπωρούμενα πόνυ, που ξεροσταλιάζουν κάθε χρόνο στην Πλατεία Συντάγματος. Προς τούτο, φροντίστε να μην τα αντιμετωπίζουν οι νεαροί βλαστοί σας, σαν να έιναι γκατζετάκια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aν εξαιρέσεις τα ταλαίπωρα πόνυ που κι εγώ τα λυπάμαι, όλα τα υπόλοιπα συστατικά της παραπλανητικής .... γιορτινής χρυσόσκονης πολύ μ΄αρέσουν της χαζοχαρούμενης.
:)))))
Αν και πιο πολύ μ΄αρέσει το στολισμένο, ζεστό σπίτι, οι ώρες που είμαστε όλοι μαζί, σπάνιο τις καθημερινές, τα ...μελομακάρονα και τα χριστουγεννιάτικα wallpapers....

Σε φιλώ πολύ και υπομονή...
Γιορτές είναι θα περάσουν....