Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Εκατό μέρες έτσι, χωρίς πρόγραμμα*


Εκατό μέρες μοναξιάς του Έλληνα. Θα μου πεις τώρα, και πότε είχε αρωγό το Κράτος τούτος ο δύστηνος πολίτης.
Εκατό μέρες “με τον ήλιο τα μπάζουνε, με τον ήλιο τα βγάζουνε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε”. Πολύ καινοτόμος τρόπος για να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης!
Και τώρα, τι να ευχηθείς, για τις υπόλοιπες μέρες και κυρίως νύχτες, που μας περιμένουν. Ό,τι και να ευχηθεί κανείς είναι σαν “να φτύνει πάνω, φτύνεi τα μούτρα του, φτύνει κάτω, φτύνει τα γένια του”.
Μία από τα ίδια! Αλήθεια, δεν ακούγεται σαν παραγγελία στου Μπαϊρακτάρη;

*Ο τίτλος εμπνευσμένος από την ραδιοφωνική εκπομπή της αξέχαστης ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΖΑΝ: “Μια ώρα έτσι, χωρίς πρόγραμμα”.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σώπα καημένε....
Άλλοι ζούμε 100 χρόνια χωρίς νόημα... χωρίς πρόγραμμα....
σε 12 εβδομάδες θα κολλήσουμε;;;;;;;;

:)))))))

Φιλιά πολλά

Χρήστος είπε...

Ε, όχι καλή μου Αλίκη, δεν ζούμε, απλώς εξυπηρετούμε τις οργανικές μας ανάγκες: “ΜΑΜ, ΚΑΚΑ και ΝΑΝΙ. Άντε και ολίγον ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΞΑΚΙ!”. Και τα ημέτερα φιλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ περάσανε 5 χρόνια χωρίς πρόγραμμα και δεν έδωσε κανείς λόγο, στις 100 συμβολικές μέρες σταθήκαμε?Όχι ότι περιμένω να αλλάξουν φοβερά τα πράγματα το επόμενο διάστημα αλλά ας δούμε...

Χρήστος είπε...

Eπι τέλους, φίλτατε ezak, η εδώ και πάρα πολύ καιρό αναμενόμενη επισήμανση. 5 κατασπαταλημένα χρόνια, από μία κυβέρνηση με επικεφαλής ένα “λαγό”. Μια κυβέρνηση που δρούσε με τη λογική “το νόμιμο είναι και ηθικό”. Και εκεί που είχες μια κάποια ελπίδα ότι θα αντικρίσεις έστω κι έναν κρεμασμένο από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για λόγους ευθιξίας, όχι μόνο δεν ακούς ένα συγγνώμη, αλλά, αντιθέτως, τους βλέπεις να δυσανασχετούν για τη μείωση του προϋπολογισμού της Βουλής, κατά 1.74% (!!!) και τους ακούς να ασκούν οξεία κριτική, μιας κυβέρνησης 100 ημερών, για την δυσκολία αντιμετώπισης των αμαρτημάτων που της κληροδότησαν. Αιδώς Αχρείοι!

Crux είπε...

Συμφωνώ πλήρως για ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της 5ετούς κυβέρνησης.Γνωρίζω την απατεωνιά και την κλεψιά τους.Καθώς και την άδικη ατιμωρησία τους.Όσο κυβερνούσαν ισχυρίζονταν πως όλα πήγαιναν μια χαρά και ο κόσμος δεν πεινούσε και με το που έπεσαν απ΄την κυβέρνηση ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκαν.Θα αρχίσουν πάλι την προσπάθεια να ανοίξουν τις ψεύτικες και άδιες καρδιές τους.
Αλλά,υπάρχει πάντα ένα αλλά.Μην ξεχνάμε τι είχε υποσχεθεί η νέα κυβέρνηση για τις πρώτες 100 ημέρες.Η υπόσχεση έχει καταντήσει έννοια ξεπερασμένη.Δεν είναι έτσι.Δεν τήρησε λοιπόν το πασοκ την υπόσχεση και αυτό ήταν αναμενόμενο απ΄την αρχή.Είχαν έτοιμη την δικαιολογία ότι βρήκαν τα πράγματα πολύ διαφορετικά απ΄ότι νόμιζαν.Συμφωνώ πως η ΝΔ έδινε ψευδή στοιχεία για το έλλειμμα και σακάτεψε οικονομικά όλη τη χώρα.Διαφωνώ όμως πως το πασοκ δεν γνώριζε εξαρχής την κατάσταση.Μην ξεχνάμε επίσης πως αυτό το κόμμα είναι εξίσου ένοχο και εγκληματικό με τη ΝΔ όσον αφορά σκάνδαλα και διαφθορά.Θυμηθείτε τις συναντήσεις του Γιωργάκη με εφοπλιστές τε μεγαλοεπιχειρηματίες στις οποίες απαγορεύτηκε η βιντεοσκόπηση.Θυμηθείτε siemens που πάνω κάτω τα ίδια άτομα απ΄το ΠΑΣΟΚ ήταν.
Διαφωνώ με τον εζακ.Δεν περιμένω να δω πλέον.Ξέρω.Παίζουν με τα όνειρα και τις ελπίδες μας.Επειδή πέρασαν 5 χρόνια ξεχάσαμε τι έγινε πριν από αυτά.Οι δυο αυτές εξουσίες συνεργάζονται και διαδέχονται η μία την άλλη προκειμένου να μας κρατάν σε αμφιβολία.Καθισμένους και αδιαμαρτύρητους παρατηρητές που περιμένουν να δουν.Σκεφτείτε αν υπήρχε μία εξουσία μόνο ο κόσμος θα την έριχνε αγανακτισμένος.Θα εξεγείρονταν όλοι.Όσο υπάρχουν δύο υπάρχει και η ψευδαίσθηση.
Ας βγούμε απ΄τον φαύλο κύκλο των δυο αυτών κομμάτων που άρμεξαν την Ελλάδα και έμειναν ατιμώρητοι,στις ίδιες θέσεις και με τις ίδιες σκοπιμότητες.

Χρήστος είπε...

@Crux. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω», στην ιδιωτεύουσα πολιτικά και παρηκμασμένη πολιτιστικά κοινωνία μας. Μια κοινωνία που εθελοτυφλεί επιδεικτικά και κωφεύει ηθελημένα, με αποτέλεσμα να μην ακούει τον τριγμό από το άνοιγμα της πόρτας του φρενοκομείου, από αυτούς, που συνήθωςστην αναμπουμπούλα χαίρονται. Δυστυχώς, στην παγίδα έχουν πέσει και σημαίνοντα πρόσωπα, που σημάδεψαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

crux...συμφωνώ ότι όλοι είπαν ψέματα για τη siemens ή είπαν μισές αλήθειες...και πάλι εδώ εισαγγελείς διώκονται για αυτήν την υπόθεση...πολιτικός κανείς...απορώ τι τις θέλουν τις εξεταστικές αφού κανείς τους δεν θα διωχθεί...επίσης ψηφίσαμε ...από εκεί και πέρα τι άλλο σου επιτρέπει η δημοκρατία μας να κάνεις από το να περιμένεις, μέχρι τις επόμενες εκλογές, να δεις τι έκανε ή δεν έκανε η κυβέρνηση?...αυτό που είναι εξοργιστικό είναι που βλέπω σιγά σιγά να βγαίνουν από το καβούκι τους αυτοί που μετά τις εκλογές εξαφανίστηκαν και κρύφτηκαν και τώρα κάνουν δηλώσεις για το καλό του ελληνικού λαού...

Χρήστος είπε...

Φίλτατε ezak, είναι αποκλειστικά δικό μας το λάθος, που επιτρέπουμε σε όλους αυτούς τους ασπάλακες να ξαναβγαίνουν στο φως. Ένα λάθος, που έχει να κάνει με την ασθενή ιστορική μας μνήμη.