Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

" ZITO I 'ELLAS "


Σκίτσο του κ. ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Πέμπτη 11/03/2010

Χαράς ευαγγέλια για τους Έλληνες πολίτες! Θα μπορούν εφεξής να ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. χωρίς να προβαίνουν στην έκδοση βίζας.

Μετά τις αόριστες υποσχέσεις, τις κενές παρηγορητικές κουβέντες και τα άσκοπα ευχολόγια από τους Ευρωπαίους εταίρους – τρομάρα μας -, το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό δημιούργησε ένα κλίμα ευφορίας στους Έλληνες πολίτες. Δικαιολογημένa, άλλωστε, αφού με αυτή τη διευκόλυνση που παρεχώρησε ο πλανητάρχης, θα μπορούν , χωρίς γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες, να επισκέπτονται “Το Μεγάλο Μήλο”, για την καλλιτεχνική τους ενημέρωση και το shopping therapy τους! (Ανοίγει παρένθεση .Πάντοτε την είχαμε αυτή την “πετριά” οι Έλληνες, να θεωρούμε την εκπλήρωση αυτονόητων καταστάσεων ως κατάκτηση. Κλείνει η παρένθεση.)

Εκείνη, βέβαια, η ενέργεια του κ. Ομπάμα που με έκανε ιδιαίτερα υπερήφανο – ακόμη η τρίχα έχει παραμείνει κάγκελο – ήταν η ζητωκραυγή του για την Ελλάδα, στο πέρας των δηλώσεων του.

Βέβαια δεν μάθαμε – αλλά έτσι κι’ αλλιώς, ούτε πρόκειται να μάθουμε ποτέ – τι ανταλλάγματα ζήτησε ο πλανητάρχης για την κατάργηση της βίζας και τη ζητωκραυγή του.

Πιστεύω, ότι δεν μας ζήτησε να του δώσουμε και κ...ο, γιατί «ουκ αν λάβει παρά του μη έχοντος»

Αυτόν τον έχουν καπαρώσει οι… Βρυξελλιώτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: