Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η κλήση μας προωθείται! Η Κρίση μας πότε;


«Ο Έλληνας πολίτης, πιθανώς, έχει απενεργοποιημένη τη συναίσθηση της κατάστασης ή βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.
Θα ειδοποιηθεί μόλις ανοίξει το μυαλό και τα μάτια του ή μόλις αντιληφθεί την πραγματικότητα».
Αυτό το διασκευασμένο για την περίπτωση μήνυμα φανταστικής κινητής τηλεφωνίας πέρασε από το μυαλό μου, μόλις διάβασα την παρακάτω είδηση που δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 29ης Μαρτίου 2011.
Ομολογώ ότι δεν μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση η όποια συμπεριφορά αυτής της διαβρωμένης κοινωνίας.
Είναι το αποτέλεσμα της εικονικής πραγματικότητας που καλλιεργείται εδώ και 37 ολόκληρα χρόνια – η πιο διεφθαρμένη περίοδος της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας του τόπου – από τις διάφορες πολιτικές ηγεσίες, το οικονομικό κατεστημένο, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, τον έντυπο ημερήσιο και περιοδικό τύπο και προσφάτως από τα
free press.
Φυσικά και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω την έκφραση-κλισέ «εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων», για τον απλούστατο λόγο, ότι αυτό δεν κάνει καλύτερα τα πράγματα, απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Δυστυχώς, αυτή η καλλιέργεια εικονικής πραγματικότητα έχει ενταθεί τους τελευταίους 18 μήνες, γεγονός που εξυπηρετεί στο έπακρον τη μεταμοντέρνα σοσιαλιστική κυβέρνηση μας.
Είναι γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει αναπτύξει στενές φιλίες με μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ.
Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι η εικόνα που δίνει αυτή η στενή σχέση μερίδας των ΜΜΕ και της κυβέρνησης, (δύο μαϊμούδων που σε κοινή θέα ξεψειρίζουν η μία την άλλη), αλλά πότε αυτός ο έρμος ο πολίτης θα ενεργοποιήσει την Κρίση του;


Eξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες το νέο iPad

Της Λινας Γιανναρου

Είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο και -όπως προκύπτει- εξαφανίζεται πριν προλάβεις να πεις... «apple». Το περασμένο Σάββατο συνέβη το εξής «ελληνικό»: Στην αγορά όπου το τελευταίο διάστημα δεν κουνιέται φύλλο, εκεί όπου οι πωλήσεις έχουν πάρει την κατιούσα, με αποτέλεσμα όλοι να κάνουν λόγο για τα μαύρα φεγγάρια της λιανικής, οι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές για την απόκτηση της νέας έκδοσης της συσκευής-φετίχ iPad, η τιμή της οποίας ξεκινά από 509 ευρώ και φτάνει έως και τα 839 ευρώ.

Το πολυαναμενόμενο iPad 2, που κυκλοφόρησε ένα μόλις χρόνο μετά την πρώτη ταμπλέτα της Αpple, εξαντλήθηκε και στην Ελλάδα μέσα σε ελάχιστες ώρες, αφού όπως συνέβη σε όλη την Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ, η ζήτηση ξεπέρασε κατά πολύ την προσφορά. Επίσημα στοιχεία δεν διατίθενται, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη παρτίδα iPad 2 που έφτασε στην Ελλάδα αριθμούσε περί τις 250-300 συσκευές. Μολονότι πολλοί από τους καταναλωτές είχαν προνοήσει και είχαν προχωρήσει σε προπαραγγελία ούτως ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως, οι ουρές στα σημεία πώλησης είχαν σχηματιστεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τον δικό του μύθο έχει δημιουργήσει ήδη ο Αντρέας, ο οποίος όπως δήλωσε στο site digitallife, βρέθηκε έξω από το κατάστημα iStorm του Κολωνακίου στις 4 το πρωί, όταν «σχόλασε» το Villa Mercedes. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πριν ακόμα ανοίξει τις πύλες του το κατάστημα, στις 9 π. μ., η ουρά αριθμούσε περί τα 90 άτομα.

Ανάλογες εικόνες και έξω από το Public Συντάγματος, το Πλαίσιο, το Golden-I και τα υπόλοιπα σημεία πώλησης της μηχανής που έχει ξελογιάσει τους απανταχού λάτρεις των gadgets. Χαρακτηριστικό της «φρενίτιδας» το γεγονός ότι προκειμένου να μη φύγουν με άδεια χέρια, πολλοί από τους καταναλωτές αγόραζαν το Smart Cover, το πρωτοποριακό μαγνητικό κάλυμμα του iPad 2 που το ενεργοποιεί όταν είναι ανοιχτό και το θέτει σε κατάσταση νάρκης όταν κλείνει. Η τιμή του ξεκινά από 45 ευρώ και φτάνει τα 75 ευρώ. «Πουλήσαμε περισσότερα καλύμματα απ’ ό, τι συσκευές», έλεγαν χαρακτηριστικά πωλητές στα Public.

Παρά τη γενική ευφορία, ωστόσο, δεν αποφεύχθηκαν οι εντάσεις. Από νωρίς το πρωί, έξω από το Golden-i στο Golden Hall -περιγράφει καταναλωτής στην πύλη myphone- υπήρχε ουρά περίπου 80 ατόμων, αριθμός πολλαπλάσιος των διαθέσιμων συσκευών (περίπου 25). Στις 9.20, οι υπάλληλοι είχαν γράψει σε χαρτί τα ονόματα των 48 «πρώτων», ενημερώνοντας ότι η λίστα θα λειτουργούσε ως λίστα προεγγραφών για την επόμενη παρτίδα. «Κάποιος από τους παριστάμενους, που έφερε μαζί του τη γυναίκα και τα παιδιά του, φώναζε και ωρυόταν προς τον υπάλληλο για το χαρτί των εγγραφών, που, όπως έλεγε, δεν έπρεπε να βγει έξω πριν από τις 10 που θα άνοιγε το κατάστημα. Φώναζε μάλιστα τόσο δυνατά, που το καημένο το κοριτσάκι του έβαλε τα κλάματα βλέποντας τον μπαμπά της να βγαίνει εκτός εαυτού!»

Σιγή ιχθύος για τον αριθμό των τεμαχίων

Σημειώνεται πάντως ότι η Apple τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με τους ακριβείς αριθμούς των τεμαχίων που διαθέτει προς πώληση। Σε κάθε περίπτωση, τα καταστήματα καλούν τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την παραγγελία τους ηλεκτρονικά ούτως ώστε να μπουν σε σειρά προτεραιότητας για το δεύτερο τσουνάμι iPad που θα κατακλύσει την ελληνική αγορά - άγνωστο φυσικά πότε.


4 σχόλια:

Unknown είπε...

Νομίζω είμαστε όλοι σαν την στρουθοκάμηλο...βάζουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο και περιμένουμε να περάσει δίπλα μας η μπόρα και να μην μας ακουμπήσει...

Χρήστος είπε...

Εva Z. Σίγουρα κάποιοι έχουν κρύψει το κεφάλι τους μέσα στην άμμο. Μόνο που έχουν αφήσει τα νώτα τους ακάλυπτα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Το κακό είναι ότι αυτήν την τακτική την ακολουθούν όσοι πλήττονται περισσότερο από αυτό το τσουνάμι, που μόνο μπόρα δεν είναι. Άσχετα αν γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση Τύπο, για να το αντιμετωπίσουμε ακόμη και σαν ποτιστική βροχούλα.

Χρήστος Γ. είπε...

Εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Χρήστος είπε...

Αγαπητέ Chrisgio, ευχαριστώ για τις ευχές σου. Αντεύχομαι ολόψυχα, Καλή Ανάσταση.