Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Η σημερινή οδός των Ελλήνων

Οι Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και πνευματικού επιπέδου, αδυνατούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Γι’ αυτό και τούτη η κρίση, χαρακτηρίζεται περισσότερο κοινωνική και ηθική, παρά οικονομική.

Παίζοντας, με αρκετή επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, τους «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας», χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, όταν ήρθαμε αντιμέτωποι, με την σκληρή πραγματικότητα που είναι έργο και των δικών μας ανεδαφικών αντιλήψεων κι εγκληματικών πράξεων.

Δυστυχώς, καμία κοινωνική τάξη και καμία γενιά δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Ευτυχώς, που υπάρχουν και οι πολιτικοί, για να τους χρησιμοποιούμε σαν άλλοθι μας, προκειμένου να καθαρίσουμε με την εθνική μας συνείδηση.

Αντί να μισούμε τους μεγαλύτερους ή να μεμφόμαστε τους νεώτερους, είναι προτιμότερο να κρίνουμε αυστηρότερα τους εαυτούς μας.

Κόλαση είναι τις περισσότερες φορές ο ίδιος μας ο εαυτός. Μη τον ψάχνουμε ματαίως στους άλλους. Θα χαθούμε στο λαβύρινθο που χτίσαμε με τα ίδια μας τα χέρια.

Κι έχουν εκλείψει και οι Δαίδαλοι!

2 σχόλια:

PISTOS788 είπε...

ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ...

ΜΠΡΑΒΟ...ΟΜΟΡΦΟ...

Χρήστος είπε...

@PISTOS 788. Πολύ ουσιαστικό το μήνυμα σου. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να αντιληφθούμε όλοι μας τις παγίδες που κρύβει η «φωτορύπανση».
Καλημέρα κι ευχαριστώ πολύ.