Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

"Το γαρ πολύ της κρίσεως γεννά παραφροσύνη"

ΜΠΟΣΤ:Λεπτομέρεια από τη γελιογραφεία "Η Νύχτα της Καμπούρια"
"Μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός" (Διαχρονικό δημώδες άσμα)
«Έχουμε διαβεί το Ρουβίκωνα». Αισιόδοξη διαβεβαίωση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.«Πιο επώδυνο το 2011, μετά ανάκαμψη». Δήλωση του επικεφαλής των Ευρωπαίων ελεγκτών της τρόικας κ. Σερβάς Ντερόουζ.(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Κυριακή 25 Ιουλίου 2010).Η συνήθης ελληνική αισιοδοξία ή η καθιερωμένη από καιρό τακτική αποφυγής παρουσίασης της επώδυνης πραγματικότητας; (Έχουμε λεφτά! Χωρίς να υπάρχει ούτε σάλιο!)Πολύ λίγο ενδιαφέρει τον συνειδητοποιημένο πολίτη ποια είναι η πραγματικότητα, από τη στιγμή που, από Homo Sapiens, οι κυβερνώντες τον έχουν καταντήσει Homo Cayenne 4x4 (μονίμως στα τέσσερα, για τη γνωστή διαδικασία), με τις συνεχείς παράνομες αυθαιρεσίες τους.Εκείνο, που αρχίζει να αντιλαμβάνεται ο πολίτης είναι, ότι μόνος του πρέπει να αντιπαλέψει με τις δίνες του ποταμού που τον ρίξανε, για να περάσει στην αντίπερα όχθη, σιγουρεμένος όσο ποτέ, ότι δεν προβλέπεται ένα δεύτερο θαύμα, σαν αυτό της Ερυθράς Θάλασσας, από τις γραφές.
Dancing with the...Zombies!
Φ. Πιπιλή (Δημοσιογράφος, συγγραφέας, με δραστηριότητες στον πολιτισμό της καθημερινότητας και στέλεχος της ΝΔ): «Όταν άκουσα ότι επανεμφανίστηκε ο κ. Βουλγαράκης στο πολιτικό προσκήνιο, είπα έτσι αυθόρμητα: ωχ, ξαναχτύπησαν τα πολιτικά ζόμπι και μάλιστα εκχριστιανίστηκαν και μετεξελίσσονται σε εξαπτέρυγα».Γ. Βουλγαράκης (Στέλεχος της ΝΔ, τέως υπουργός Πολιτισμού): «Για την κ. Πιπιλή δεν θέλω να κάνω κανένα πολιτικό σχόλιο. Άλλωστε, η κ. Πιπιλή είναι αντικείμενο ψυχιάτρου. Δεν είναι αντικείμενο πολιτικού σχολιασμού. Είναι μια άλλη κατηγορία».Αυτό το εξαίρετο δείγμα δημόσιου πολιτικού διαλόγου που προάγει τον πολιτικό πολιτισμό, το αφιερώνω σε όλους εκείνους, που κατηγορούν συλλήβδην όλους τους bloggers, ότι μετέρχονται μεθόδους «ξεκατινιάσματος».Και να σκεφτεί κανείς ότι τέτοιοι διάλογοι διεξάγονται από πολιτικά στελέχη – και μάλιστα του ιδίου κόμματος -που ασκούν εξουσία και παίρνουν σοβαρές αποφάσεις για τα προβλήματα μας!
Δάφνες και...Πικροδάφνες
Πολύ φοβάμαι ότι, μετά τα δολοφονικά σμπάρα που πέφτουν ένα γύρω τον τελευταίο καιρό, οι δάφνες που έδρεψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μάλλον θα καταλήξουν σε μαγειρικό σκεύος, για την παραγωγή φακής ή στιφάδου.Διάψευση για μια ακόμη φορά ότι η δάφνη ταυτίζεται με τη νίκη και τη δόξα. Την καλύτερη δουλειά την κάνει σαν καρύκευμα σε σάλτσες, στα μαγειρευτά και στα ψητά.
Κατοχικό Σύνδρομο
Έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος επιτελώντας ευσυνειδήτως το έργο του, ενεργοποίησε για μια ακόμη φορά το κατοχικό σύνδρομο του αφελούς νεοέλληνα.Μετά την πολιορκία των υπεραγορών τροφίμων και λαχανικών που άδειασε τις τσέπες των καταναλωτών και γέμισε τα ταμεία των βιομηχανιών τροφίμων και των ιδιοκτητών των υπεραγορών, (Τσέρνομπιλ 1986, Πόλεμος του Κόλπου 1990), ακολούθησε η πολιορκία των βενζινάδικων (Απεργία ΣΕΕΠΕ 2008, απεργία ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων 2010), αφού ενδιαμέσως έγινε του ΤAMIFLU (Γρίπη των χοίρων 2009), στα φαρμακεία της Επικράτειας. Βέβαια, το σπορ αυτό έχει μακρά παράδοση σε τούτον τον τόπο. Το τι πιένες είχε γνωρίσει κατά την περίοδο της χούντας και ειδικά την ημέρα της επιστράτευσης, δεν λέγεται. Οι ουρές είχαν κατακλύσει ακόμη και τα χασάπικα!Φυσικά, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, για το ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι, κάθε φορά, από όλη αυτή τη«μπίζνα»; Και μετά ρίχνει το φταίξιμο για την κατάντια μας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στους «Φον Φούφουτους». Όχι, καλέ μου κύριε. Για ότι μας έχει συμβεί μέχρι σήμερα, ο μόνος φταίχτης είναι ο εγκέφαλός μας ο «ξεσκούφουτος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: