Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Η χαμένη ευκαιρία του εκλογικού σώματος και των πολιτικών κομμάτων


<<Οι πολιτικές παρατάξεις βασίζονται πάνω σε μια φορτισμένη παρεξήγηση των μαζών. Οι μάζες νομίζουν πως εκπροσωπούνται και οι παρατάξεις με την σειρά τους, νομίζουν ότι εκπροσωπούν. Λάθος καλοπροαίρετο, που δημιουργεί κακοπροαίρετες σχέσεις, που υποσκάπτουν την δομή της πολιτείας...>> ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ

Φυσικά και δεν αναφέρομαι στην συμβολή μας, για την πραγματοποίηση μεγαλύτερης συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφέρομαι στην αδυναμία μας , να σταματήσουμε την καθοδική μας πορεία ως κοινωνίας, απόρροια της πολιτικής μας ανωριμότητας και της απόλυτης έλλειψης καλλιέργειας.
Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει το 69%, που παραχωρήθηκε, ελαφρά τη κάρδια, στα δύο μεγάλα κόμματα; Ασυζητητί συνυπεύθυνα για τη σημερινή ζοφερή εικόνα της χώρας.
Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει μία αποχή της τάξεως του 48%, πίσω από την οποία {και τις δημοσκοπικές εταιρίες, φυσικά} η σημερινή άβουλη και παραπαίουσα κυβέρνηση, προσπαθεί να δημιουργήσει ερείσματα για να δικαιολογήσει το έλλειμμα εξουσίας, που παρουσιάζει εδώ και πάρα πολύ καιρό; Τότε μόνο θα μπορούσαμε να μιλούσαμε για "συνειδητή αποχή", αν το αποτέλεσμα τούτο παρουσιαζόταν μετά από εκλογική αναμέτρηση σε χειμερινή περίοδο και εκτός εορταστικού τριήμερου.
Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η ενίσχυση του κόμματος των ακροδεξιών τάσεων και ακραίων θέσεων, του κ. Καρατζαφέρη; Το αποτέλεσμα αυτό καθ΄εαυτό , φανερώνει έλλειψη ιστορικής μνήμης και απουσία κοινωνικής ευαισθησίας.
Και μέσα σε όλα τούτα η αποκαρδιωτική παρουσία των βουλευτών, υποψηφίων και μη, στα τηλεοπτικά πάνελ, που μας διαβεβαίωναν για τη λήψη του μηνύματος των Ευρωεκλογών, διαψεύδοντας το άμεσα, με τις συνήθεις πρακτικές τους που δυναμιτίζουν τον διάλογο και συσκοτίζουν έτι περαιτέρω τον ανενημέρωτο πολίτη.
Θλιβερές και άνευ σχολίων οι δηλώσεις πλήρους αισιοδοξίας των πολιτικών αρχηγών.
Αστείο το επιχείρημα του εκλογικού σώματος, περί τιμωρίας των δύο μεγάλων κομμάτων και ενίσχυσης της δύναμης των μικρών. Μια ματιά στον επίσημο εκλογικό χάρτη,{site υπουργείου Εσωτερικών} από τον οποίον απουσιάζουν οι χρωματικές απεικονίσεις των μικρών κομμάτων, διαψεύδει πανηγυρικότατα αυτό το επιχείρημα.
Είναι και αυτός ένας τρόπος, να πιστεύουμε ότι είμαστε ο κυρίαρχος Λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: