Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

"Όταν μας φταίει το γαϊδούρι, δεν χτυπάμε το σαμάρι"

ΦΩΤΟ 12/09/2005. Δεν πρόκειται για αφισοκολλήσεις του ΠΑΜΕ!
Όταν διαπίστωσα – λίγο αργά βέβαια – ό,τι αυτό που έσκασε εδώ κι 8 μήνες δεν ήταν απλώς μία «φούσκα», αλλά το «άνοιγμα πολιτικού βόθρου», κατά κύριο λόγο των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, αποφάσισα να απομακρυνθώ από τη διαμορφωμένη πολιτική κατάσταση παύοντας να ασχολούμαι μαζί της, για να προστατεύσω τουλάχιστον την όσφρηση μου.
Βέβαια, μια τέτοια απόφαση δεν είναι εύκολο να τηρηθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να ανεχθείς την υποτίμηση της νοημοσύνης σου, μέχρις ενός ορισμένου σημείου. Και αυτό, φυσικά, λόγω της βεβαιότητας σου – που είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης πείρας - ότι και αυτές οι εγκληματικές ενέργειες εις βάρος του Ελληνικού λαού θα κριθούν «στιγμιαίες», με τις γνωστές απαλλακτικές αποφάσεις.
Όπως, φερ’ ειπείν να περιμένεις το «στεγνό καθάρισμα» σε όσους έκαναν χρήση των «πλυντηρίων» της SIEMENS, τον «αποσχηματισμό» πολιτικών προσώπων με εκλεκτικές συγγένειες στο χώρο του μοναχισμού, καθώς και δημεύσεις περιουσιών πρώην ηγετικών στελεχών - πνεόντων πλέον τα πολιτικά λοίσθια – αποκτηθείσες παρανόμως.
Από τη στιγμή, όμως, που καταβάλλεται μια λυσσώδης προσπάθεια από τους πολιτικούς, οικονομικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους– συνεπικουρούμενη κι από μια κοινωνία, με σαφείς ενδείξεις εμφυλιοπολεμικών τάσεων – να καταστεί η αριστερά ο αποδιοπομπαίος τράγος και να της φορτωθεί όλη η απαξιωτική αντιμετώπιση της Χώρας μας, από τη διεθνή κοινότητα, η νοημοσύνη του καθενός δεν μπορεί να «κάτσει στ’ αυγά της» και να παριστάνει την κλώσσα.
Η ρετσινιά, λοιπόν, της «προβληματικής και αφιλόξενης» χώρας οφείλεται, κατά κύριο λόγο:
Στην παντελή έλλειψη τουριστικής πολιτικής, - εκτός κι αν θεωρείται τουριστική πολιτική η ανάθεση της προβολής της χώρας στα χέρια των ελληνοαμερικανών «σταρ» του Χόλιγουντ;
Στις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σε πλείστα όσα «ρεντρουμάδικα», όπως επίσης και στις εμφανείς ελλείψεις ακόμη και σε ξενοδοχειακές μονάδες, με γαλαξιακό χαρακτηρισμό (πλήθος αστέρων). Θέλετε, μήπως, να θυμηθούμε κάποιους θανάτους στο πρόσφατο παρελθόν, που προκλήθηκαν από τις κακοτεχνίες στα κεντρικά συστήματα θέρμανσης ή ψύξης - ολίγων ευτυχώς ξενοδοχειακών μονάδων - που η είδηση τους έκανε το γύρο του κόσμου;
Στις παροχές κάκιστων και πανάκριβων υπηρεσιών, προς τα «αμερικανάκια» και τους «κουτόφραγκους από τους ασυνείδητους εστιάτορες – μήπως θυμάται κανείς τις μερίδες «ξου»; - και τους συναφείς με τον τουρισμό επιχειρηματίες, με στόχο το γρήγορο κι εύκολο κέρδος. Μήπως, ξέρει κάποιος από σας να μου πει, αν υπήρξαν ποτέ ποινικές κυρώσεις;
Στις αχαρακτήριστες και πολλάκις «μαφιόζικες» συμπεριφορές των ανθρώπων της «κίτρινης φυλής» (ταξιτζήδων). Όσοι εξ ημών ενδιαφέρεστε για την υστεροφημία της γλυκύτατης πατρίδας, ας σταθούν για λίγα λεπτά της ώρας, στη γωνιά Ερμού και Πλ. Συντάγματος και θα καταλάβουν τι ακριβώς εννοώ με το χαρακτηρισμό «μαφιόζικη» συμπεριφορά.
Στην μετατροπή του κλεινού άστεως σε μια άσχημη, βρώμικη και καταταλαιπωρημένη πόλη. Καθ’ ολοκληρία έργο όλων των Δημάρχων που πέρασαν τα τελευταία χρόνια, μετατρέποντάς την από πόλη όλων των πολιτών, σε προσωπικό τους βιλαέτι.
Αν δεν υπήρχε η Ακρόπολη, αυτή η πόλη θα είχε αυτοκτονήσει ή το λιγότερο θα είχε πάθει κατάθλιψη από την απόλυτη μοναξιά.
Υ.Γ. Όσο για την κατάσταση κάποιων ακτών και κάποιων αρχαιολογικών χώρων και ειδικώς αρχαίων θεάτρων, που συμβάλλει στη δυσφήμιση της χώρας θα την εκθέσω εκτενώς κάποια άλλη φορά, που θα είναι και λίγο κατεβασμένος ο υδράργυρος.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπορεις να μου πεις ποτε και που σου συμπεριφερθηκαν 'στη φιλοξενη' νησιοτικη Ελλαδα ως Πολιτη και οχι ως ΤΟΥΡΙΣΤΑ;;;
Ποτε ειδες τελευταια φορα φυλακα σε Αρχαιολογικο χωρο;;;;
Ποτε βρεθηκε ξεναγος σε Μουσεια να ενημερωσει τον Ελληνα επισκεπτη;;;;
Ετοιμαζουν λεει 'κρουαζιερες' με τα Εργατικα Κεντρα για την τονωση του Τουρισμου.
Δηλαδη στη προκειμενη συγκυρια καλειται παλι ο απλως 'φορολογουμενος' να πληρωσει τον απατεωνα 'νταβατζη' του Τουρισμου.

Χρήστος είπε...

@ taspa. Ποιος Έλληνας και που αντιμετωπίζεται ως πολίτης. Ως ιθαγενής και πολύ του πάει.
Έχω διαπιστώσει πολύ σοβαρότερες ελλείψεις στους Αρχαιολογικούς χώρους, από την απουσία φυλάκων.
Όχι μόνο δεν διατίθεται ξεναγός, για τον Έλληνα επισκέπτη, αλλά μπορεί και να «εκδιωχθεί» – μη το γελάς μου συνέβη πρόσφατα – προκειμένου να μη διαταραχτεί (!) η ξενάγηση των ξένων επισκεπτών.
Από τη στιγμή που ο Έλληνας φορολογούμενος λειτουργεί μπροστά στην κάλπη σαν «πουτάνα», και λίγα του κάνει ο κάθε «νταβατζής».

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω και επαυξανω,πιστευω πως ουτε φιλοξενοι,ουτε γεναιοδωροι ειμαστε ως Ελληνες.Αντιθετως,θεωρουμε οτι κανουμε χαρη στους 'ξενους' που τους επιτρεπουμε και πατανε ποδι στην χωραμας.και αφου τους ελαφρινουμε το πορτοφολι απο τα τρια τεταρτα του περιεχομενου του,με τις εξωφρενικα υψηλες τιμες που τους χρεωνουμε, οι οποιες σπανιως συνοδευονται και απο την αναλογη ποιοτητα σε ειδος αλλα και σε εξυπηρετηση τους αποκαλουμε και βρωμοτουριστες Και βεβαιως για ολα τα κακα που μας εχουν βρει και τωρα αλλα και παλαιοτερα φταινε οι ξενοι,που θελουν το κακο μας και φυσικα μας ζηλευουν. να παμε βεβαια στα χωραφια να μαζεψουμε τιποτα ουτε λογος εχουμε τους 'κακους' αλβανους για τις βρωμικες και κοπιαστικες εργασιες, εμεις τους κοιταμε πινωντας φρεντο καπουτσινο Περικλης

Χρήστος είπε...

Φίλε μου Περικλή, καλημέρα σου. Και πολύ ταιριαστό το όνομα σου με το θέμα της ανάρτησης, μιας που συνειρμικά μας οδηγεί στην Ακρόπολη και κατ’ επέκταση στα χωράφια του τουρισμού.
Γνωστά τα μυθεύματα περί «ελληνικής φιλοξενίας», όπως γνωστή και η εκτίμηση που τρέφουμε για τη διεθνή πελατεία μας καθώς και οι προσπάθειες μας να φορτώνουμε τις κακοδαιμονίες και τα λάθη μας στους άλλους.
Μόνο, που εσχάτως μας πήρανε χαμπάρι και μας δουλεύουνε κανονικά και με το νόμο.
Το κεφάλαιο «κακοί Αλβανοί» και γενικώς κακοί μετανάστες είναι πολύ μεγάλο και χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.
Και πάλι την καλημέρα μου.