Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

" CHEZ CHRISSOCHOIDIS"


Ως συνεπής και υπεύθυνος blogger – κολοκύθια blogger – είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι η επικεφαλίδα της ανάρτησης μου, δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής εμπνεύσεως.

Η καθαρή αλήθεια είναι ότι την εμπνεύστηκα από ένα μικρό απόσπασμα καλλιτεχνικού ρεπορτάζ – αφιερωμένου στην παράσταση του «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν - στη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το οποίον έλεγε κατά γράμμα τα εξής: «Βγαίνοντας, μετά το παρατεταμένο χειροκρότημα και μερικά «μπράβο», στο βρεγμένο προαύλιο της Πειραιώς 260, όλοι κοιτάξαμε τα κινητά μας: «Βόμβα εξερράγη στου Χρυσοχοϊδη…»

Σας ομολογώ ότι διαβάζοντας την τελευταία πρόταση συνειδητοποίησα, γιατί οι Έλληνες υπουργοί αρνούνται μετά μανίας να παραιτηθούν. Η αίσθηση ιδιοκτησίας, που αναπτύσσεται με τον καιρό – το πονάνε το μαγαζί, οι άνθρωποι – είναι ο λόγος και όχι η έλλειψη υψηλού αισθήματος ευθιξίας, όπως τους κατηγορούν οι υστερόβουλοι επικριτές τους.

Όλα θα μπορούσε να τα δει κανείς με την αριστοφανική ματιά, εκτός από τον αδόκητο θάνατο ενός συνανθρώπου του και από το αίσθημα φόβου, που του δημιουργείται όταν επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι, τελικά, είναι κάτοικος μιας ανοχύρωτης χώρας.

Όπως ήταν φυσικό οι «επί τόπου» αρμόδιοι, εξέφρασαν, κατά τα ειωθότα, τη λύπη τους και τον αποτροπιασμό τους. Πολύ φοβάμαι ότι, σε παρόμοια περίπτωση oi εκφράσεις αποτροπιασμού των κομμάτων – με την ταχύτητα που διασπώνται αυτά τον τελευταίο καιρό – θα τελειώνουν μετά την ολοκλήρωση των Ε.Δ.Ε.

Εν τω μεταξύ, προτού καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τη μυρωδιά της μπαρούτης, μπούκωσε η τηλεόραση από «εκρηκτικολόγους», « τρομοκρατολόγους» και καθόλου υπολόγους για όλα αυτά που έλεγε ο στόμας τους.

Στην πραγματικότητα, σε μία, υποτιθέμενη, προσπάθεια ενημέρωσης του πολίτη,( η παράπλευρη έννοια για την αύξηση της θεαματικότητας), έδωσαν κυριολεκτικά στη δημοσιότητα τον κανονισμό που διέπει τους όρους ασφαλείας του εν λόγω υπουργείου.

Καλά λένε ότι, σε δύο χώρες δεν μπορεί να γίνει κατασκοπεία. Στην Ιαπωνία, γιατί δεν μιλάνε καθόλου κι έτσι δεν τους παίρνεις κουβέντα και στην Ελλάδα, που μιλάνε πολύ και τα μαθαίνει κανείς όλα από πρώτο χέρι.

Να μου το θυμηθείτε ότι, με αυτές τις τακτικές – των απύλωτων στομάτων - κάποια ωραία ημέρα, ειδική στρατιωτική ομάδα, φίλης και συμμάχου γείτονος χώρας, μεταμφιεσμένη σε συνεργείο επισκευών, θα βρεθεί να αλλάζει τις μοκέτες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.

Α! Και το σπουδαιότερο! Διετάχθη Ένορκος Διοικητική Εξέταση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: