Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Κοσμικές μανούβρες επί θωρηκτού σοκάρουν τις life style εκπομπές της τηλεόρασης

Ανεπανάληπτος ΜΠΟΣΤ


Ένας «παραπλανημένος ναυαρχούκος». Ένας γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και παράλληλα Εθνικός Ευεργέτης της τάξεως των 5.000 ευρώ. Ένα κορυφαίο μοδέλο (top model), πρώην σταρ Ελλάς και συν- παρουσιάστρια σε εβδομαδιαία τηλεοπτική πολιτιστική εκπομπή, με υποψιασμένο κοινό, μία επώνυμη αγελάδα ως guest star και ιπτάμενες τούρτες. Μία λαλίστατη ship-owner, μητέρα του προαναφερθέντος γόνου, η όποια πέραν της επαγγελματικής της ενασχολήσεως ως πλούσιας, έχει αναλάβει και το management διαπρεπούς Έλληνα ψυχιάτρου- τουλάχιστον, αυτό αποδεικνύεται από τις συστάσεις της να επισκεφθούν το συγκεκριμένο ψυχίατρο όσοι χρειάζονται ψυχιατρικής παρακολούθησης, με δηλώσεις της σε περιοδικό ελεύθερου χρόνου, απευθυνόμενο σε κοινό λιμασμένο για ξένα μεγαλεία. Mερικές νεαρές σταρλετίτσες, ελαφρώς ενδεδυμένες, με αισθησιακή χάρη και υψηλό επαγγελματισμό. Kαι, τέλος, αρκετά μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας σε τσακίρ κέφ.

Αυτό το ντεκόρ κοσμικής δεξίωσης που έλαβε χώρα στο κατάστρωμα και σε άλλους χώρους του παροπλισμένου θωρηκτού Αβέρωφ, ενόχλησε σφόδρα τον γνωστό εκδότη, δημοσιογράφο και παρουσιαστή εκπομπής υψηλού επιπέδου, καθαρώς δικής του εμπνεύσεως, με αποτέλεσμα να το φέρει στη δημοσιότητα, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τον κοινωνικό του ιησουιτισμό.

Η κίνηση αυτή, είχε σαν συνέπεια την πυροδοτήση της υποκριτικής ευαισθησίας σε θέματα πατριωτισμού των παρουσιαστριών/στών και πανελιστριών/στών των τηλεοπτικών εκπομπών «εναλλακτικής πληροφόρησης» και ευπρεπούς ξεκατινιάσματος.

Ο κυνικός τρόπος παρουσίασης – από τις εν λόγω κυρίες και κυρίους της γκλαμουράτης τηλοψίας- ανάλογων κοσμικών εκδηλώσεων, από την λαμπερή κοινωνία με την υψηλή οικονομική επιφάνεια και τη χαμηλή αυτοεκτίμησή της, απέναντι στο διεθνές jet set, λόγω της βαλκανικής της καταγωγής, στην βαρέως πληγείσα ελληνική κοινωνία καθαγιάζεται, γιατί κινείται στα πλαίσια της δημοσιογραφικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Χωρίς να θέλει να υποβαθμίσει κανείς την τέλεση όλων αυτών των απαράδεκτων «κοσμικών μανούβρων» στο Αβέρωφ, δεν μπορεί να παραβλέψει τον κυνικό κοινωνικό ιησουιτισμό, όλων αυτών των ανιστόρητων διαχειριστών της κοινής γνώμης, με τις επιλεκτικές ευαισθησίες, που αποσκοπούν στην ανύψωση της πεσμένης ακροαματικότητας, τώρα που η οικονομική κρίση αναγκάζει "την τηλεόραση να χαμηλώνει τα φώτα" - όπως πολύ χαρακτηριστικά σημειώνει στο άρθρο του ο κ. Ηλίας Μαγκλίνης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της περασμένης Κυριακής -καθώς και την αύξηση των πωλήσεων των εφημερίδων, μιας που οι κυριακάτικες προσφορές - εν είδει αρτοκλασίας - δεν φέρνουν πλέον τα επιθυμητά αποτελέσματα.

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Τέτοια ώρα καλησπέρα δεν πάει.Ένα καλώς σε βρίσκω όμως μου βγαίνει από καρδιάς.Το κακό όμως είναι ότι μου ξαναθύμισες το ποίημα του Αναγνωστάκη και οι τα συναισθήματα κουτρουβαλιάζουν τις λέξεις μέσα στο κεφάλι μου.Η αδρεναλίνη έχει χτυπήσει κόκκινο και το ουρλιαχτό, αυτό που θα μπορούσε να εκφράσει το συναίσθημα δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε σχόλιο.Θα τα πούμε μιαν άλλη στιγμή.
Καλό σου βράδυ.

Χρήστος είπε...

@Black Bedlam. Με τη σειρά μου σε καλωσορίζω στην παράγκα μου.
Περιμένω τη στιγμή που θα τα πούμε «ήσυχα κι απλά», όπως λέει ο άλλος μεγάλος ποιητής μας.
Την καλησπέρα μου.