Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τελευταια Έξοδος: Επίδαυρος



Ο Ανδρέας Βουτσινάς ήξερε πάντα να εντυπωσιάζει και να εκπλήσσει θετικά με τον τρόπο που σκηνοθετούσε.

Φαίνεται, πως αυτά τα δύο στοιχεία του χαρακτήρα του, δεν θέλησε να μας τα στερήσει ούτε με το θάνατό του.

Νοερά θα είμαστε όλοι όσοι τον αγαπήσαμε – μέσα από τις σκηνοθετικές του δουλειές, αλλά και από τις πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις του – στο κοίλο του Αργολικού Θεάτρου, για να χειροκροτήσουμε το grand finale του.

Τυχεροί όσους αγάπησε η ζωή και τους τίμησε ο θάνατος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα πρεπει, οι εγχωριοι,οχι ολοι,σκηνοθεται, και ειδικα αυτοι που απο ηθοποιοι αμφιβολου ικανοτητας,ονομασθηκαν σκηνοθεται, να κοιταξουν το εργο του Ανδρεα Βουτσινα,και να παρουν μια ιδεα του τι προυποθετει να γνωριζει,και να να εχει σπουδασει κανεις ουτοςωστε, να τολμισει να σκηνοθετησει.Γιατι στις χωρες που εχουν και παραγουν θεατρο και ηθοποιους οπως Η Βρετανια οι Η.Π.Α και αλλες ασημαντες, κατα πολους, στο χωρο του θεατρου χωρες, την σκηνοθεσια την σπουδαζεις, και εαν ενας πολυ καλος ηθοποιος δοκιμασει να σκηνοθετησει, το κανει με μεγαλη συστολη και δηλωνει οτι κανει κατι στο οποιο δεν γνωριζει εαν ειναι καλος. βεβαιως οι Αρχαιοι Ελληνες εδειδαξαν το θεατρο και για αυτον το λογο οι συγχρονοι Ελληνες θεωρουν οτι ουδεις αλλος εχει την ικανοτητα να το κανει Περικλης

Χρήστος είπε...

Φίλτατε Περικλή, καλησπέρα. Καλύτερα να σου απαντήσει επ’ αυτού ο Γιάννης Τσαρούχης.
«Το «είσαι ό, τι δηλώσεις» είναι μια φράση που δεν ανήκει σε μένα. Εγώ την διέδωσα, όπως ο Απόστολος Παύλος τον Χριστιανισμό. Η φράση ανήκει στον ηθοποιό Τζ. Καρούσο, που είχε πολύ δηκτικό πνεύμα. Κάποτε ήρθε ένας σκηνοθέτης απ’ το Παρίσι και διορίστηκε στο “Εθνικό”. O Καρούσος μόλις το έμαθε είπε: «Δες πως γίνονται οι σκηνοθέτες στην Ελλάδα. Δηλώνουν καταρχήν ότι είναι σκηνοθέτες, γνωρίζουν κατόπιν το θέατρο από τις κουίντες στην Ευρώπη και μετά διορίζονται…». Πάντως στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.»