Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Οι εχθροί του Λαού

Διαβάζω στο free press A/V:«ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ. Τα καταφέρατε και κάνατε εχθρούς σας όλους τους Αθηναίους».Πάντα υπερβολικοί αυτοί οι δημοσιογράφοι.

Κατ’ αρχάς όσοι ζούνε σε αυτή την πόλη δεν είναι απαραίτητα Αθηναίοι. Οι περισσότεροι είναι εσωτερικοί και αλλοδαποί μετανάστες.

Κατά δεύτερον, είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι Έλληνες κατευθύνουν την οργή τους σε λάθος πρόσωπα. Εξ άλλου ο νεοέλληνας έχει λησμονήσει ότι, ομελέτα χωρίς να σπάσουν αβγά δεν γίνεται. Φυσική συνέπεια για κάποιον που έχει περάσει πλέον στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας, να μην πονοκεφαλιάζει, ασκόπως, προσπαθώντας να θυμηθεί, πως παρασκευάζεται μια ταπεινή ομελέτα!

Βέβαια, για το τελευταίο δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος, αλλά η με το έτσι θέλω τοποθέτηση του στην εξουσία, από την κυβέρνηση του πράσινου σοσιαλδημοκρατικού κινήματος τον Οκτώβριο του 1981. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αιφνίδια οικονομική του ανάπτυξη και την άμεση ανατροπή του κοινωνικού του προφίλ.

Για το λόγο αυτό, νομίζω πως δεν πρέπει να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Άλλωστε, αυτό κάνουν και οι κυβερνήτες του.

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλή σου μέρα.Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας,άλλωστε όλοι"αδέσμευτοι και εγκριτοι"δημοσιογράφοι διατυπώνουν τις απόψεις τους επί του αναφέρετου δικαιόματος των εργαζομένων στην συμμετοχή τους στις απεργιακέςκινητοποιήσεις.
Όμως αυτές θα πρέπει να γίνονται χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους άλλους.Οι λιμενεργάτες στους επιβάτες,οι φορτηγατζήδες στους αγρότες,οι αγρότες στους καταναλωτές,........Γι΄αυτό λέω πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι
πρέπει να αναπτήξουμε το σαβουάρ βιβρ στις απεργείες και να αποφασίσουμε για απεργείες "ΔΩΜΑΤΙΟΥ"
Καλή σου μέρα.Ελπίζω να συναντηθούμε την Τρίτη 29/6 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Χρήστος είπε...

@Black Beblam. Πολύ ωραία ιδέα. Νομίζω ότι από τούδε και στο εξής το concept των απεργιακών κινητοποιήσεων πρέπει να το αναλάβει ο κ. Χρήστος Ζαμπούνης.
Prestige και ξερό ψωμί ή μάλλον και το… σκατό μας παξιμάδι.
Κατά το ελιά-ελιά και Κώτσο Βασιλιά!
Ες αύριο τα σπουδαία. Τις καλημέρες μου.