Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

"ΟΙ ΑΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟΙ" Δράμα σε πολλές πράξεις και γερά νεύρα

Γελοιογραφία κ. ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ, 7/12/2010. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ( Κ).

Με την ιατρική επίσκεψη του ειδικού χειρουργού κ. Dominique Strauss-Kahn – τέως σοσιαλιστή , (κατά τα ημέτερα κυβερνητικά πρότυπα), και μακρινού συγγενή του σεξπηρικού ήρωα Shylock – και την επιστροφή του πολύ γνωστού μας και μη εξαιρετέου κ. Olli Rehn, ο οποίος επέστρεψε μετά από εννέα μήνες, για να παραβρεθεί στον τοκετό του τέρατος, η σύλληψη του οποίου είχε συντελεστεί τον παρελθόντα Μάρτιο, ότε είχε την πρώτη του επαφή – επί ελληνικού εδάφους – με την ιθαγενή κυβέρνηση, μπήκαμε αισίως στην τρίτη πράξη του κοινωνικού δράματος «Οι Αμνημόνευτοι».

Στην τρίτη αυτή πράξη – που δεν είναι η τελευταία και κατά συνέπεια ούτε η καθαρτήριος – του εν λόγω δράματος,(η συγγραφή του οποίου αποδίδεται στη διεθνή ομάδα «Δημιουργοί Νομισματικής Τρομοκρατίας»), οι θεατές και συνάμα ηθοποιοί ή ακριβέστερα κομπάρσοι βλέπουν να εκτυλίσσεται μπροστά τους η άρδην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η πλήρης αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος και η καθ’ ολοκληρίαν κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει τα «enfant terrible» της σοσιαλιστικής ομάδας «Επαναστάτες του αυτονόητου»!

Φαίνεται, πάντως, πως η δουλειά τους εκτιμάται από αρκετά Μέσα της Μαζικής Ενημέρωσης και φυσικά δεν αναφέρομαι, μόνο, στην κατευθυνόμενη ερτζιανή δημοσιογραφία της «δημόσιας υπηρέτριας των δύο κομματικών αφεντάδων»,αλλά και σε μερικά άλλα που στήνουν το παιχνίδι της ενημέρωσης ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα, (διαπλοκή, διαφημίσεις, υπογεγραμμένες «συναλλαγματικές» από το παρελθόν), αγνοώντας επιδεικτικά τον πολίτη-πελάτη τους.

Όχι, βέβαια, ότι δεν ενδιαφέρονται και για τον απλό πολίτη. Είναι συγκινητικές οι μεθοδεύσεις που κάνουν, προκειμένου να τον βγάλουν από την κατάθλιψή του,(δική τους η διάγνωση. Την βρίσκεις σε όλα τα editorials περιοδικού τύπου) και να τον ξαναβάλουν στη προηγούμενη «φούσκα» του επίπλαστου ευδαιμονισμού του.

3 σχόλια:

Alex είπε...

φαντάζομαι αγαπητέ πως το έργο παίζεται σε όλα τα θέατρα της ελλάδος (ανάξια πια να γραφτεί με κεφαλαίο !) και είναι λέει υπερπαραγωγή ! αληθεύει ???

Χρήστος είπε...

Alex. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ανάξιοι πια να γράφονται με κεφαλαίο είναι οι έλληνες. Η Ελλάδα που γνωρίσαμε μέσα από τον Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Τσαρούχη, τον Χατζιδάκι, τον Ζακ Λακαριέρ, την Ζακλίν ντε Ρομιγί και τόσους άλλους, θα γράφεται πάντοτε με κεφαλαίο.
Το έργο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Φεστιβάλ Πολιτικής Υποτέλειας, (σύνηθες φαινόμενο), και Κοινωνικής Παραλυσίας, (επίτευγμα της «μεταπολίτευσης»).
Παραγωγή της «Κυβερνητικής Θεαμάτων» και με σκηνοθεσία της ομάδας «Πειραγμένοι Σοσιαλιστές»
Φυσικά, η παράσταση είναι “sold out”, σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε θεάματα κατιμάδες.
Να έχεις μια καλή μέρα.

Χρήστος είπε...

Αγαπητή μου Άλεξ, στην απάντηση μου στο σχόλιο σου, λησμόνησα να αναφέρω τους βασικότερους παράγοντες αυτής της υπερπαραγωγής, όπως την χαρακτηρίζεις. Είναι, φυσικά, οι Χορηγοί Επικοινωνίας. Το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Γνωρίζω ότι για τους πολλούς η έκφραση αυτή αποπνέει μια αριστερή γραφικότητα. Ο καθείς και η νοημοσύνη του. Την καλησπέρα μου.